Rentree Dani Mathieu bij O21
Auteur
Joris de Kinderen
Fotografie door
Femke Kuijpers

Middenvelder Dani Mathieu heeft zaterdagmiddag zijn rentree gemaakt bij het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding. De ploeg van Kenny Verhoene, die zich een week eerder tot kampioen van Divisie 3 kroonde, had het in eigen huis moeilijk tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis. Op een ijzig koud Sportpark Prinsenhoeve stond na 90 minuten 1-3 op het scorebord.

Willem II O21 begon in een soortgelijke opstelling als tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven O21. Middenvelder Mika de Jonge speelde als gelegenheidsspits met Pieter van Maarschalkerwaard achter zich op tien en Chip Engels naast zich als hangende linksbuiten. De ervaren Mathieu begon als controlerende middenvelder.

Slordige eerste helft
De openingsfase was voor Willem II: De Jonge was tweemaal dichtbij na voorzetten van Engels en Ky-Mani van Gönter. Kort daarna kregen de Tilburgers de deksel op de neus. Een fout op de achterlijn en miscommunicatie achterin werd hard afgestraft door de ploeg uit Maassluis: 0-1. Slechts negen minuten later werd de achterstand zelfs verdubbeld na doorjagen op doelman Maarten Schut: 0-2. De problemen voor de Tricolores werden nóg groter nadat de goed spelende Engels zich na een bodycheck noodgedwongen moest laten vervangen door Zico Soree. 

Afbeelding
O21-4

Aansluitingstreffer
Willem II O21 kwam sterk uit de kleedkamer. Achtereenvolgens waren Bas Pennock (redding), Van Gönter (buitenspeldoelpunt) en Per van Loon (lat) dicht bij de aansluitingstreffer. Na driekwart wedstrijd kwam die er alsnog. Verdediger Pennock liep een piekfijne indraaiende vrije trap van Floris van Berkel binnen: 1-2. Nadat daarna een vrije trap van Mathieu de lat trof, deelde Excelsior Maassluis de genadeklap uit. Een voorzet vanaf rechts werd eenvoudig binnengekopt: eindstand 1-3.

Op zaterdagmiddag 16 december speelt Willem II O21 de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 15.00 uur wordt tegen runner-up Roda JC O21 afgetrapt op Sportpark Kaalheide. Het Divisie 2 competitieschema wordt op een latere datum bekendgemaakt.

Opstelling
Maarten Schut, Ky-Mani van Gönter (69. Sem Morales), Tijn van der Poel, Bas Pennock, Max Christoffel, Martijn van der Sande (46. Floris van Berkel), Dani Mathieu, Pieter van Maarschalkerwaard (69. Elias Bardi), Per van Loon (81. Rik van Weert), Mika de Jonge, Chip Engels (32. Zico Soree)

Bericht delen