Rentree Spieringhs bij remise O21
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II O21 trad vandaag aan tegen PEC Zwolle O21 de mede-promovendus van Divisie 2. In de afgelopen competitie eindigde zowel de thuis- als uitwedstrijd in een gelijkspel. Vandaag was het niet anders. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. Het bleef 0-0 in Tilburg.

Na de uitoverwinning in Nijmegen, gingen de Tricolores op Sportpark Prinsenhoeve op zoek naar een goed vervolg. Voorafgaand de wedstrijd was er al goed nieuws te melden, want Wesley Spieringhs maakte na lange tijd weer minuten in het rood-wit-blauw.

Openingsfase voor PEC

De beginfase van de wedstrijd was voor PEC Zwolle. Willem II werd teruggedrongen op eigen helft, maar tot grote kansen voor de Zwollenaren leidde het nog niet. Vooral Chardi Landu was namens Zwolle dreigend, maar de verdediging stond goed onder leiding van Noah Lewis.

Het eerste gevaar van Willem II kwam na ruim een kwartier spelen. Een vrije trap van ruim 35 meter werd door Timo Regouin hard op het doel van PEC Zwolle afgevuurd. Doelman Thomas Beelen zag de bal echter recht op zich afkomen waardoor hij eenvoudig kon redden.

Kort daarna werd Loran Venrooy de diepte ingestuurd. Regouin kruiste achterlangs en kreeg de bal van Venrooy. Helaas miste zijn inzet precisie en ging de bal voorlangs. Een kleine vijf minuten later wist Regouin met een voorzet op Zuijderwijk nieuw gevaar te stichten voor het doel van PEC. Zuijderwijk kwam goed naar de eerste pal, maar kopte net naast het doel.

De Tricolores bleven gevaarlijk. Met een half uur op de klok was het Spieringhs die een goede steekpass gaf op Regouin. Zijn schot belandde echter recht in de handen van de keeper.

Hoewel PEC Zwolle aan de bal de bovenliggende partij was, lukte het de Blauwvingers niet om écht gevaarlijk te worden. Pas enkele minuten voor rust moest doelman Connor van den Berg in actie komen. Een corner belandde op de rand van het zestienmetergebied. Een schot dat van richting werd veranderd, belandde zo in de rechterhoek, maar Van den Berg was daar met een katachtige reflex op tijd bij.

Afbeelding
spierings

Spieringhs bleef na rust achter in de kleedkamer na eindelijk weer minuten gemaakt te hebben in het rood-wit-blauw

Willem II kwam gevaarlijk uit de kleedkamer een corner net na rust belandde bij de eerste paal. Louis Coeckelbergs probeerde fraai met een hakje binnen te werken, maar de bal werd nog net van de lijn gekopt.

Wel dreiging, geen grote kansen

Beide ploegen lukte het tot de 60e minuut niet meer om tot doelpogingen te komen. Daarna werd Regouin weer de diepte ingestuurd, maar zijn schot miste overtuiging en kon gepakt worden.

Tien minuten later was PEC via Landu dicht bij een doelpunt. Een corner die bij de tweede paal belandde werd door de vleugelaanvaller binnengeschoten, maar raakte het aluminium. De rebound voor Zwolle ging, gelukkig voor Willem II, voorlangs.

De Zwollenaren bleven Willem II onder druk zetten, maar het lukte de ploeg niet om tot grote kansen te komen. In de absolute slotfase lukte dat de Tricolores nog wel. In een drie tegen twee situatie, stuurde Ilyas Bougafer Regouin weg, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Zwolle. De corner daaropvolgend leverde geen gevaar op en dus deelden Willem II en Zwolle opnieuw de punten.

Opstelling: Van den Berg, Spijkers, Schippers, Lewis, Van Berkel, Coeckelbergs (74’ Van der Sande), Regouin, Spieringhs (45’ Lachkar), Venrooy (81’ Pal), Zuijderwijk (89’ Tel), Matoug (74’ Bougafer)