Ruime overwinning O21 in eerste officiële wedstrijd
Joris de Kinderen
Geert van Erven

Willem II O21 speelde zaterdag de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. De leeftijdsgenoten van IJsselmeervogels konden in de eerste ronde van het bekertoernooi weinig inbrengen tegen de ploeg van Kenny Verhoene, die zijn selectie met 1-6 zag winnen.

Willem II O21 onderging deze zomer een ware metamorfose. Een aantal spelers vertrok en bekende namen als Amine Lachkar en Khaled Razak maken inmiddels definitief onderdeel uit van het eerste elftal. Dat betekende zaterdagmiddag kansen voor veel spelers uit het succeselftal O18, aangevuld met een aantal nieuwe gezichten.

Bliksemstart
Direct in de eerste minuut was het raak. Middenvelder Uriël van Aalst werd gelanceerd, kapte na een sprint zijn tegenstander uit en schoot hard binnen: 0-1. Tien minuten later resulteerde goed druk zetten van onder andere Pieter van Maarschalkerwaard in balbezit op een gevaarlijke plek. Van Aalst zette aanvoerder Emre Eksi vervolgens oog in oog met de Spakenburgse goalie, waarna hij koeltjes afrondde: 0-2. In het restant van de eerste helft trachtten Van Aalst, Eksi en centrumspits Siegert Baartmans de voorsprong verder te vergroten, maar zij stuitten telkens op de doelman.

Doelpuntrijke tweede helft
Kort na de hervatting werd een foutief balletje terug op de keeper meteen keihard afgestraft door de oplettende Van Maarschalkerwaard, die de bal beheerst langs de keeper werkte: 0-3. Het eenrichtingsverkeer werd halverwege de tweede helft onderbroken. Met een fraaie solo en knal in de bovenhoek deed IJsselmeervolgels wat terug: 1-3. Willem II had vervolgens slechts tien seconden nodig om uit te halen. Na een prachtige steekbal van Van Aalst speelde Baartmans de keeper uit met een bekeken lobje: 1-4.

Ook in de slotfase bleef Willem II O21 nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. Invaller Jess Degenaers zocht de achterlijn op en gaf voor, waarna Van Maarschalkerwaard snoeihard zijn tweede van de middag binnenschoot: 1-5. Vlak voor het eindsignaal zette debutant Degenaers, die deze zomer overkwam van Lierse Kempenzonen O21, de 1-6 op het scorebord door van randje 16 hard raak te schieten in de onderhoek.

Door de overwinning op IJsselmeervogels O21 is Willem II door naar de volgende ronde van het bekertoernooi voor jeugdteams. Op zaterdag 31 augustus staat de eerste competitiewedstrijd in Divisie 2 op het programma. Sportpark Prinsenhoeve is het toneel voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse O21, aftrap 15.00 uur. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.