Sterk O21 wint mede dankzij Oosting van SC Heerenveen
Joris de Kinderen
SC Heerenveen

De O21 reisden zaterdagmiddag af naar het hoge noorden voor de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen O21. Na maanden blessureleed liet Thijs Oosting zich bij zijn rentree meteen gelden. Ook Valentino Vermeulen en Wesley Spieringhs sloten aan bij de selectie, waardoor hoofdtrainer Jurgen de Haan bij zijn debuut kon beschikken over een ijzersterke basis elf.

Na drie overwinningen van het eerste elftal mocht ook Willem II O21 voor het eerst deze voorjaarscompetitie drie punten bijschrijven. Uit bij promotie kandidaat SC Heerenveen werd overtuigend gewonnen. Thijs Oosting, Wesley Spieringhs en topscorer Zico Soree deden allen een duit in het zakje waardoor na negentig minuten de eindstand van 1-3 op het scorebord van Sportpark Skoatterwâld prijkte.

Turbulente openingsfase

Al na 5 minuten kreeg Heerenveen een vrije trap op randje 16. De bal werd om de muur gekruld en Connor van den Berg moest vissen: 1-0. De doelman kreeg de bal daarna vanuit de aftrap en gaf diep op Oosting. De aanvaller kwam oog in oog met de keeper en rondde met zo ongeveer zijn eerste balcontact koelbloedig af: 1-1. In de fase die volgde zaten de Tilburgers fel in de wedstrijd en kwamen zo tot goede combinaties via Valentino Vermeulen, Naïm Matoug en Oosting. Middenvelder Chip Engels had tweemaal kans om Willem II op voorsprong te zetten vanuit een vrije trap (nét over en redding doelman).

oosting

Halverwege de eerste helft draaide Oosting de bal richting eerste paal uit een hoekschop waarna Spieringhs knap binnenschoot: 1-2. Nog geen vijf minuten later vergrootte Willem II de voorsprong. Na een heerlijke steekpass van Vermeulen tikte Soree de bal in de linkerhoek: 1-3. Nog voor het rustsignaal kregen Matoug (naast) en Engels (redding keeper) kansen om de voorsprong verder uit te breiden.

Overvloed aan kansen

Willem II ging na rust vrolijk verder met kansen creëren. Al kort na de hervatting kwam de bal na goed druk zetten van Spieringhs bij Vermeulen. Zijn uitstekende voorzet werd bijna binnen gewerkt door Matoug. Een aantal kansjes voor Heerenveen volgden, maar Jelte Pal werkte tot twee keer toe goed weg. Aan de andere kant kreeg diezelfde Pal dé kans op 1-4, maar zijn schot werd geblokt. In de slotfase bleven de Tricolores op zoek naar meer goals. Pogingen van Per van Loon, Arya Gorshidian en Spieringhs werden knap tegengehouden door de Friesche doelman waardoor de stand onveranderd bleef: 1-3.

Willem II O21 speelt op zaterdagmiddag 18 februari thuis tegen Go Ahead Eagles O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve, waar de Tilburgers op jacht gaan naar de tweede overwinning van dit seizoen. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.