Sterk Willem II O21 wint van ADO
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O21. Op het zonovergoten Sportpark Prinsenhoeve won de ploeg van Peter van den Berg uiteindelijk met 2-1. Door de grote hoeveelheid kansen had de wedstrijd al in de eerste helft beslist moeten worden, maar de Tricolores maakten het na een wereldgoal van ADO in de slotfase onnodig spannend.

Wesley Spieringhs blonk uit en speelde de volledige 90 minuten. Willem II gaf veel druk naar voren en dwong ADO daardoor tot veel fouten op eigen helft. Middenvelder Mika de Jonge pikte veel ballen op en speelde een sterke wedstrijd. Ook aanvoerder Amine Lachkar (verdediger) maakte indruk met goede ingrepen achterin en een paar mooie rushes naar voren.

Dominant O21

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Willem II de bovenliggende partij was. Ondanks het vele balbezit kwamen de Tilburgers in de openingsfase niet tot uitgespeelde kansen. Na tien minuten gaf Lachkar de bal aan Naïm Matoug, die uit de draai verrassend schoot (redding keeper). Tien minuten later schoot rechtsback Noeh de Bruijn de bal voorlangs. Halverwege de eerste helft leidde goed combinatiespel tot twee grote kansen. Khaled Razak schoot nét over uit een vrije trap. Jelte Pal zette een paar minuten later goed druk en werkte de bal met een sliding bijna binnen.

O21 ging vrolijk door met het creëren van kansen. Na ruim een halfuur bracht Matoug de thuisploeg bijna op voorsprong: na een verrassend schot vanuit de kleine ruimte (naast) en een mooie solo (geblokt) schoot Spieringhs de afvallende bal hoog over. Acht minuten later haalde de twintigjarige middenvelder opnieuw uit van afstand, dit keer zeilde de bal maar nét over de ADO-goal.

Kans op kans

Kort na rust hervatte Willem II de zoektocht naar de openingstreffer. Jayden Houtriet stuurde Matoug de diepte in na een handig overstapje van Razak. De ADO-goalie bracht redding en uit de rebound schoot Niels van Berkel over. Een paar minuten later werd De Bruijn onderuitgehaald op randje 16. Vanuit de vrije trap legde rechtsbuiten Razak de bal panklaar op het hoofd van Spieringhs, die binnenkopte: 1-0. Na een klein uur zette Matoug een solo in, zijn poging werd gekeerd. Halverwege de tweede helft schoot Spieringhs net voorlangs.

Slordige slotfase

In de staart van de wedstrijd kreeg O21 dé kans op 2-0: De Jonge gaf vanaf rechts laag voor op invaller Martijn van der Sande die zijn schot van dichtbij gekeerd zag worden. In de 87e minuut gaf Abdul Touré de bal aan Spieringhs, die alleen op de keeper afging en onderuit werd gehaald: penalty. Touré mocht aanleggen en leek de wedstrijd definitief te beslissen: 2-0. In de absolute slotfase kreeg ADO Den Haag O21 de eerste kans van de wedstrijd. Verdediger Gylermo Siereveld pegelde de bal uit het niks van afstand in de kruising: 2-1. In een rommelige blessuretijd sleepte Willem II de overwinning uit het vuur.

Willem II O21 doet goede zaken met de winst op directe concurrent ADO en verkleint het gat tot de club uit de Hofstad tot één punt. Zaterdag 19 november wordt om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark Corpus Den Hoorn waar FC Groningen de tegenstander is. Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Willem II O21.