Topper in Zwolle onbeslist
Auteur
Anouk de Bresser
Toin Damen

Vanmiddag stond in Zwolle de topper tegen PEC op het programma voor Willem II O21. Bij winst zouden de Tricolores de koppositie overnemen van de Zwollenaren, die op doelsaldo bovenaan staan. Het duel eindigde echter in een 2-2 gelijkspel, waardoor de stand hetzelfde blijft. De komende weken worden dus cruciaal voor de ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade.

Willem II begon goed aan de wedstrijd. De eerste kansen waren dan ook voor de Tilburgse formatie. Aaron Menelik zag zijn schot gepakt worden door de keeper. Daarna ontstond een kans voor Louis Coeckelbergs. Een afvallende bal kwam bij de middenvelder terecht, maar hij zag zijn schot overgaan.

Snelle achterstand

Hoewel de eerste kansen voor Willem II waren, was het PEC Zwolle dat de openingstreffer op het scorebord zette. Van ongeveer twintig meter afstand werd doelman Maarten Schut gepasseerd. Een kleine tien minuten later was het wéér raak. PEC kwam door via de linkerkant en gaf de bal voor. De voorzet werd vervolgens omgezet in een doelpunt: 2-0. De Tricolores moesten antwoorden, want het kampioenschap was nu heel ver weg. Toch kwam er vrijwel direct weer een grote kans voor de Zwollenaren. Na verkeerd uitverdedigen kwam de bal bij de spits van PEC terecht, maar Schut redde knap op een uitgelezen mogelijkheid op een 3-0 voorsprong voor PEC Zwolle.

Het lukte Willem II daarna om de wedstrijd meer in evenwicht te krijgen en dus kon de ploeg van Van de Vinne en Andrade op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat lukte op slag van rust. Een vrije trap van Timo Regouin werd matig verwerkt door de doelman van Zwolle, waardoor verdediger Noah Lewis de 2-1 binnen kon koppen.

Comeback

De aansluitingstreffer gaf de Tricolores duidelijk een boost, want de ploeg kwam goed uit de kleedkamer. Via Naïm Matoug en Amoros NShimirimana kreeg Willem II al snel enkele kansen, maar helaas bleef de gelijkmaker nog uit.

Een kwartier na rust was het toch weer PEC met een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar de vingertoppen van Schut zorgden ervoor dat de bal op de lat belandde. Bijna twintig minuten later kreeg Willem II een vrije trap vanaf de linkerkant. Menelik wist de bal perfect in het zestienmetergebied te brengen en het was wederom Lewis die de bal tegen de touwen kopte.

Het smaakte naar meer en de Tricolores gingen in de slotfase nog op zoek naar de 2-3, maar het bleef gelijk in Zwolle. De Tilburgers verdienden meer, maar het blijft uiterst spannend in de competitie. PEC Zwolle blijft op basis van doelsaldo (+1 t.o.v. Willem II) aan de leiding.

Basisopstelling: Schut, Spijkers, Lewis, Lachkar, Hoeben (60’ Van Berkel), Coeckelbergs, Regouin, Van der Sande (85’ Paauwe), NShimirimana, Menelik, Matoug (88’ Pal)

Sam Tel ontbrak bij de Tricolores, hij zat bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal voor het duel met Go Ahead Eagles.