Update jeugdteams 11 februari
Toin Damen

Willem II O12, O13, O17 en O18 speelden zaterdag 11 februari hun thuiswedstrijden op sportpark Prinsenhoeve. Hieronder lees je hoe deze teams hun wedstrijd ervan afbrachten.

O12 wint lastige wedstrijd van Berghem Sport

Willem II O12 kende een lastig begin tegen Berghem Sport. De sterk verdedigende gasten kwamen met een uitgedacht strijdplan naar Tilburg: gedisciplineerd verdedigen. Ondanks die speelwijze brak O12 de ban. Na een uitstekende hoge en diepe pass van Ot van Gestel naar Louk van den Boogaard, stond de aanvaller vrij voor de keeper en schoot hij via de paal raak: 1-0. Naast het verdedigende werk probeerde Berghem Sport ook aanvallend iets uit te richten. Daar sloegen ze in, want de spits van Berghem Sport omspeelde keeper Stijn van Uden en schoot de 1-1 binnen.

Na de rust begonnen de bezoekers sterk. Willem II mocht het spel maken, maar in de omschakeling werd Berghem sport gevaarlijk. De 1-2 hing eerder in de lucht dan de 2-1, maar toch was het de thuisploeg die weer op voorsprong kwam. Dries Mathijssen zorgde voor de 2-1. O12 kende vervolgens een sterkte fase en beloonde zichzelf met de 3-1. Morris Stolzenbach zorgde met een prachtig afstandsschot voor een grotere voorsprong. Doordat O12 tegen het einde van de wedstrijd niet goed oplet mag Berghem Sport de spanning in de wedstrijd toch terugbrengen (3-2), maar de punten bleven in Tilburg.

O13 wordt na rust overlopen

Willem II O13 kende een lastige wedstrijd tegen FC Groningen. O13 had voor de rust het merendeel van het balbezit, maar kansen werden niet gecreĆ«erd. Achterin stond het goed, waardoor de aanvallers van FC Groningen niet de overhand kregen. Toch was er voor het einde van de eerste helft nog een hachelijk moment voor het Groningse doel. Na een actie over de rechterflank ontstond er een scrimmage voor het doel. Tot driemaal toe werd op doel geschoten, maar alle keren werd de bal wonderbaarlijk genoeg voor de lijn weggewerkt. In de tweede helft werd FC Groningen dominanter en werden veel kansen gecreĆ«erd en helaas ook verzilverd. Willem II moest haar meerder erkennen en verloor uiteindelijk met 0-3.

O17 wint van stug VV Houten

Willem II O17 had het erg lastig tegen het gedisciplineerde VV Houten, dat met vijf verdedigers speelde. Dat bleek vooralsnog een goede zet van de bezoekers. Willem II kon een aantal keer gevaarlijk worden, maar door onnauwkeurigheden en goede reddingen van de keeper bleef de openingstreffer uit. In balbezit probeerde Houten in de omschakeling gevaarlijk te worden. Zo kon de spits van de bezoekers meerdere malen diep gestuurd worden, maar de kansen waren niet aan hem besteed.

Na de rust kwam de ploeg van trainer Pim Hendrix beter voor de dag. De bal ging sneller rond, wat resulteerde in de voorsprong. Na een aanvallende actie van linksback Stijn Kwantes kwam zijn voorzet bij de tweede paal voor de voeten van de inglijdende Sebas Wermenbol: 1-0. Enkele minuten later werd Willem II-spits Haye van Gemert bereikt. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot gemakkelijk binnen: 2-0. Door miscommunicatie bij een Houtense corner kwamen de gasten zowaar op 2-1. Toch kwam Willem II niet meer in moeilijkheden. De wedstrijd werd zelfs in het slot gegooid nadat Jaiz Benjaddi met een goede steekbal Haye van Gemert bediende. Van Gemert verzaakte niet en schoot via de paal binnen: 3-1.

O18 wint eenvoudig van Volendam

Willem II O18 kende een goed begin tegen FC Volendam. De keeper van FC Volendam kreeg de bal in de voeten en nam te lang de tijd. Spits Siegert Baartmans jaagde goed door, blokte de bal en zorgde vervolgens voor de 1-0. De goede start kreeg een goed vervolg. Sabri Azarkane kreeg de bal en met een fluwelen aannamen speelt hij zijn directe tegenstander stijlvol uit. Zijn harde en hoge schot vloog binnen: 2-0.

De tweede helft begon rustig. Het tempo lag lager en de druk van Volendamse kant was niet groot. Willem II breidde de voorsprong verder uit nadat Baartmans een voorzet van rechtsback Collin Castemiller in de verre hoek en via de paal binnen knikte: 3-0. Tegen het einde van de wedstrijd werd FC Volendam steeds slordiger. Willem II profiteerde ervan en Pieter Maarschalkerwaard bleef oog in oog met de Volendamse doelman rustig: 4-0.