Jim ten Bokkel
Femke Kuijpers

Willem II O12, O13 en O17 speelden zaterdag 18 maart in Tilburg hun thuiswedstrijden. Hieronder lees je meer over de wisselende resultaten.

O12 herstelt na zwakke start

Willem II O21 kende tegen SBC uit Son en Breugel geen goede start. Al een paar minuten na het startsignaal scoorde SBC de openingsgoal: nadat de bal uit de kluts voor de voeten van een tegenstander belandde, werd de bal strak in de hoek geschoten: 0-1. Willem II herstelde goed en na een steekpass naar Nordin Gaoui rondde hij af: 1-1. Het doordrukkende Willem II wist met goed combinatiespel Julian Mathijsen te bereiken, die van dichtbij voor de 2-1 voorsprong zorgde. Het elftal van trainer Lucas Ekers had de smaak te pakken en vanuit de counter scoorde Gaoui zijn tweede: 3-1. Ook na de rust hield O21 de druk erop, maar er werden minder kansen gecreeerd. Toch wisten de Tilburgers de score uit te breiden. Dries Mathijssen was alert en tikte de bal net voordat de SBC-keeper erbij kon tegen de touwen: 4-1. De eindstand kwam op het scorebord nadat Jayden van Gool goudhaantje Gaoui op maat bereikte en zijn hattrick voltooide: 5-1.

O13 verliest door offday van Go Ahead Eagles

Vanaf de start waren de bezoekers uit Deventer de sterkere ploeg. Meer kansen, meer balbezit en weinig balverlies waren hier de oorzaken van. Het duurde niet lang totdat gescoord werd. Na een snelle aanval werd bij de tweede paal een aanvaller bereikt: 0-1. Go Ahead Eagles liet er geen gras over groeien en na een twee-tegen-een-situatie was het gemakkelijk scoren: 0-2. De snelle aanvallen bleken niet te verdedigen, want even later werd Willem II-doelman Syb van den Meijdenberg weer gepasseerd: 0-3. Nog voor de rust sloegen Kowet voor de vierde maal toe: 0-4. Na de rust deden de bezoekers het wat rustiger aan, maar desondanks bleef het overwicht behouden en liep de score verder op. Vanaf de linkerkant wist een Eagle de verre hoek te vinden (0-5) en de ruime zege werd afgesloten met een zesde treffer: 0-6.

O17 weet slecht begin goed te herstellen

Willem II O17 kwam tegen het Utrechtse PVCV al vroeg op achterstand. Al na drie minuten kreeg spits Mitchell Evdi de bal in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Siegert Baartmans kreeg een hoge bal en na een technisch hoogstandje wist hij iedereen te verrassen en binnen te schieten: 1-1.

jeugd

Hierna drukte Willem II door. Snel na de 1-1 ging Ismael Mouhoul er op de linkerflank vandoor en schoot hij hard vai de lat in de bovenhoek raak: 2-1. Toch had Willem II hierna weer een moment van verslapping. Na slordig balverlies kreeg weer PVCV-spits Evdi de bal en drukte af: 2-2. Voor de rust pakten de Tilburgers toch weer de voorsprong. Baartmans wist de bal na een corner bij de eerste paal binnen te wekren: 3-2. In de tweede helft werd de wedstrijd iets trager en slordiger. De voorsprong werd wel nog uitgebreid tot 4-2. Vanaf zo’n zestien meter wist Tristan Hesselberth teamgenoot Mouhoul te bereiken, die in de verre hoek mikte.