Jim ten Bokkel
Femke Kuijpers

Willem II O12, O14 en O16 speelden zaterdag 22 april thuiswedstrijden. In de korte verslagen hieronder lees je hoe de teams presteerden.

Dubbele cijfers voor O12 tegen Audacia

Willem II O12 had na een lastig begin tegen Audacia uiteindelijk een gemakkelijke ochtend tegen Audacia uit Oisterwijk. In de eerste helft zorgden Nordin Gaoui, Jorg de Graaf (2x) en Ot van Gestel voor een 4-0 ruststand. Vooral de treffer van Gaoui mocht er zijn. Na een corner scoorde hij met een halve omhaal. Van Gestel scoorde na een prachtige panna en solo met een bekeken schot in de verre hoek. In de tweede helft wisten Gaoui, Jayden van Gool, Thomas Rodrigo (hattrick) en Morris Stolzenbach de eindstand op 10-0 te brengen.

O14 geeft voorsprong tegen NAC weg

In de mini-derby tegen NAC Breda gaf Willem II O14 een voorsprong uit handen. Met een vroege goal startte O14 het duel goed. Al na zes minuten wist Mileau Boyer teamgenoot Luuk van Gemert bij de tweede paal te vinden, voor wie het afronden een fluitje van een cent was: 1-0. De goed start en het prima spel werd vervolgens voortgezet. Nadat de Bredase doelman op slag van de rust de bal losliet was het dit keer Boyer zélf die binnenschoot: 2-0. Ook na de rust leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Willem II, totdat NAC vanuit een snelgenomen vrije trap op het middenveld opeens op 2-1 kwam. Willem II raakte vervolgens de grip op de wedstrijd volledig kwijt en NAC draaide de opgelopen achterstand via een afstandsschot, penalty, kopbal en gemakkelijke binnenglijder uit naar 2-5. Een pijnlijke nederlaag voor O14.

O16 wint belangrijke titelkraker van ADO

Willem II O16 greep na het thuisduel tegen ADO de koppositie. Tijdens de eerste helft was duidelijk te merken dat beide ploegen samen de koppositie deelden. Tot grote kansen kwam zowel Willem II als ADO in de openingsfase niet. Dit kwam omdat beide teams goed gepositioneerd stonden. Mede daardoor was de ruststand 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Grote kansen bleven lang uit, tot de keeper van ADO een foutje maakte en hij Paolo da Silva onderuit duwde. Penalty! Da Silva ging zelf achter de bal staan en schoot rustig in de linkerhoek raak: 1-0. Kort daarna kreeg Willem II een grote kans om de score te verdubbelen. Bij de tweede paal werd Noah Groeneveld vrij gespeeld, maar hij kreeg de bal niet in de hoek. Hierdoor kon de keeper redden. O16 bleef gedisciplineerd verdedigen en kon de belangrijke overwinning over de streep trekken.