Update jeugdteams 7 januari
Auteur
Jim ten Bokkel
Fotografie door
Toin Damen

Afgelopen weekend trapten de jeugdteams van de Willem II Jeugdopleiding het jaar 2023 letterlijk en figuurlijk af. Na een korte winterstop werd in aanloop naar het weekend weer getraind en de eerste oefenwedstrijden afgewerkt. Om het jaar goed te beginnen werd een aantal clubs uitgenodigd om met O13, O14 en O15 een drieluik te spelen. Voorafgaand aan de wedstrijden werd stilgestaan bij het plotselinge overlijden van O13-teammanager Eric Jespers, die door de spelers en stafleden zeer geliefd was.  

Knappe overwinningen O13

Voor Willem II O13 stonden twee lastige wedstrijden en tevens interessante krachtmetingen tegen PSV en Cercle Brugge op het programma. Tegen de Eindhovenaren legde O13 een goede wedstrijd op de mat. De ploeg speelde een betere wedstrijd dan de op papier sterkere Eindhovenaren. Veel kansen werden niet weggegeven en zodra PSV in de buurt van de goal kwam stond keeper Syb van den Meijden of Jaap Stalpers in de weg. O13 scoorde wel. Tweemaal zelfs. De mooiste treffer kwam van de voet van Skib Hendriks. Met een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal in de verre bovenhoek. Eindstand: 2-0. 

De wedstrijd tegen Cercle Brugge verliep wat stroever. Beide ploegen creëerden een handje vol kansen, maar aan beide kanten hielden de keepers hun doel schoon. Lang leek het te gaan eindigen in de brilstand, maar uiteindelijk won Willem II. Luuk van Dal ging er op de rechterkant vandoor en bediende de vrijstaande Silvian Beekers. Beekers had weinig moeite de kans te benutten: 1-0. 

Prima resultaten O14 na lastige wedstrijden

O14 bood de leeftijdsgenoten van PSV prima weerstand, maar toch waren het de Eindhovenaren die wonnen. Door één doelpunt verloor O14 nipt: 0-1. Tegen de Belgen was O14 wel succesvol. Via Mileau Boyeren en Hayo Weusten kwam Willem II op een riante 2-0 voorsprong. Cercle kwam nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij. 

O15 blijft ongeslagen

O15 nam het eveneens op tegen Cercle, maar niet tegen PSV. Het O15-drieluik werd gespeeld tegen N.E.C. 

Het duel tegen Cercle bleek (evenals voor O13 en O14) een taaie. De kansen waren er niet in overvloed, maar omdat de thuisploeg het betere van het spel had werden wel enkele kansen gecreeerd. De voorsprong bleef dan ook niet uit. Merijn Klessens bezorgde Willem II de overwinning: 1-0.

De wedstrijd tegen N.E.C. was niet gemakkelijker. In een gelijk opgaande wedstrijd hielden de keepers hun doelen aanvankelijk schoon, totdat Willem II’er Tygo Mels diep gestuurd werd. Met een sluwe sleepbeweging stuurde hij de keeper en een verdediger het bos in, want hij de bal gemakkelijk kon binnenschuiven: 1-0. 

 

Bericht delen