Update jeugdteams zaterdag 13 mei
Jim ten Bokkel
Femke Kuijpers

Willem II O12, O15 en O18 speelden zaterdag thuiswedstrijden. In dit verslag lees je de kort en bondige wedstrijdverslagen.

O12 wint met tienklapper van Zigo

Willem II O12 had zaterdag geen kind aan VV Zigo. In iedere helft werd door de Tricolores vijf doelpunten gemaakt. Al na een paar minuten kon Ot van Gestel na een corner de bal binnenschieten. Ook wisten Nordin Gaoui, Sinan Keles en Jorg de Graaf voor rust te scoren. De mooiste kwam van de voet van Dries Mathijssen. Met twee kapbewegingen stuurde hij een aantal verdedigers ‘het bos’ in en vervolgens werd de keeper verschalkt: 5-0. Ook na de rust bleven de Tricolores scherp en hongerig. Gaoui (2x) en Mathijssen scoorden. De eindstand kwam op het scorebord nadat de bal na een schot van afstand via de lat en de rug van de doelman over de achterlijn stuiterde: 10-0.

O15 geeft ruime voorsprong weg tegen Alphense Boys

Aan de lastige wedstrijd tegen Alphense Boys hield O15 één punt over. Vanaf de start leek Willem II weer af te stevenen op een gemakkelijke middag. Na zes minuten werd de bal op de helft van de bezoekers veroverd. Spits Niek van Liere pikte de bal op en vond met een geweldig afstandsschot de verre hoek: 1-0.Tot de rust had Willem II het lastig. Alphense Boys speelde gedisciplineerd en gaf niet veel weg. Na de rust wist Willem II toch de voorsprong te verdubbelen. Weer schoot Willem II-spits Van Liere de bal tegen de touwen. Met de voorsprong op zak leek er voor de kersverse kampioen geen vuiltje aan de lucht. Toch ging het in de laatste tien minuten mis. Zeven minuten voor het eind wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te maken. Daar bleef het niet bij, want twee minuten voor het einde werd ook de gelijkmaker gemaakt: 2-2.

O18 verspilt eerste kans op kampioenschap

Willem II O18 kreeg tegen Almere City de eerste kans om het kampioenschap binnen te slepen.In de eerste helft waren de Tricolores de sterkere ploeg. Kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten, maar het was Almere City dat, na het missen van kansen door Willem II, de leiding nam. Via een counter over de linkerflank werden de gasten gevaarlijk. Een scherpe voorzet naar het centrum werd op waarde geschat en de bal vloog tegen de touwen: 0-1.Na de rust was het spelbeeld niet anders. Willem II probeerde de verlossende gelijkmaker te maken die het kampioenschap zou veiligstellen, maar een counter van Almere city gooide weer roet in het eten. De linksbuiten van de bezoekers werd diepgestuurd en stond oog in oog met Willem II-keeper Karst de Leeuw en scoorde: 0-2. Een snel antwoord van Willem II volgde. Over de rechterflank bikkelde Tristan Hesselberth zich voorbij zijn tegenstander. Hesselberth speelde de bal naar Siegert Baartmans die op zijn beurt de bal met de hak klaarlegde voor de meegelopen Pieter van Maarschalkerwaard: 1-2. In een waar eindoffensief wisten de Tricolores niet te scoren. Daardoor moet volgende week op bezoek bij N.E.C. Nijmegen minstens één punt gepakt worden om het kampioenschap over de streep te trekken.