Update jeugdteams zaterdag 27 mei
Auteur
Jim ten Bokkel
Fotografie door
Femke Kuijpers

O13 wint laatste wedstrijd van seizoen
Lange tijd waren Willem II en ADO Den Haag O13 aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wonnen de Tilburgers comfortabel van ADO. De wedstrijd begon met een overtreding op Moos Jansen in de zestien, wat resulteerde in een penalty voor Willem II. Skib Hendriks nam de verantwoordelijkheid en schoot de bal hard en zuiver in de linkerhoek: 1-0. Net voor rust wist ADO terug te komen. Na een snelle counter werd hard en hoog gescoord: 1-1.

In de tweede helft begon Willem II sterk. Een aanval over de rechterkant resulteerde in een voorzet die in het centrum bij doelpuntmaker Hendriks belandde, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte door de bal in de rechterhoek te plaatsen: 2-1. ADO kwam even later voor de tweede keer langszij (2-2), maar dat liet Willem II nog voor een derde maal toe. De thuisploeg bleef kansen creëeren. Zo werd op de linkerflank Fabian den Hartog vrijgespeeld, die de bal hard in de verre hoek werkte: 3-2. Willem II liet zien dat ze goed kunnen samenwerken. Een prachtige teamgoal werd bekroond toen Den Hartog de keeper verschalkte: 4-2. De wedstrijd was nog niet voorbij, want Kenji van Geffen had ook nog een doelpunt in petto. Hij schoot de bal van dichtbij binnen, waardoor Willem II verder uitliep naar een ruime 5-2 zege. 


Willem II O17 wint met tienklapper van Westlandia
Kampioen Willem II O17 had geen kind aan Westlandia en wist met dubbele cijfers te winnen. De eerste goal van de wedstrijd kwam op naam van Urie van Aalst. Hij werd perfect aangespeeld en wist zich knap van twee verdedigers te ontdoen. Met een individuele actie passeerde hij de keeper en schoot de bal tegen de touwen: 1-0. Willem II liet er geen gras over groeien en ging vol op de aanval. Het tweede doelpunt werd gescoord door Stijn Kwantes, die de bal vanaf rechts kort voor de doellijn kreeg aangespeeld en simpel wist binnen te schuiven: 2-0.

De derde goal was een fraaie combinatie tussen Kwantes en Siegert Baartmans. Kwantes ging diep en legde de bal terug op Baartmans, die koelbloedig afrondde: 3-0. Tristan Hesselberth onderschepte de bal vervolgens uitstekend en opende met een prachtige pass naar Ismael Mouhoul. Hij gaf een voorzet op Baartmans, die opnieuw eenvoudig scoorde: 4-0. Het vijfde doelpunt was een lust voor het oog. Hesselberth gaf een schitterende chipbal, waarmee hij Kwantes bereikte. Hij bleef koel voor het doel en rondde uitstekend af: 5-0. 

Willem II bleef maar doorgaan met scoren. Kayen Scheepens ging diep over rechts, ontving een pass terug van een medespeler en schoof de bal binnen: 6-0. Na een mooie combinatie, waarbij Scheepens de bal terugkreeg in de zestien, drukte hij hard af: 7-0. Van Aalst liet zich opnieuw gelden in het strafschopgebied en schoot de bal in de korte hoek: 8-0. Haye van Gemert liet zijn kwaliteiten zien door diepgestuurd te worden en in een één-op-één-situatie met de keeper raak te schieten: 9-0. Het slotakkoord van de wedstrijd werd gespeeld door Scheepens. Van Gemert legde de bal klaar op de zestien voor Scheepens, die met een krachtig schot in de verre hoek de tiende en tevens laatste goal van de wedstrijd maakte. 
 

Bericht delen