Update wedstrijden jeugdteams
Toin Damen

Willem II O12, O14 en O18 speelden zaterdag 15 oktober hun thuiswedstrijden. Benieuwd naar het wedstrijdverloop van deze jeugdteams? Lees hieronder per team het korte wedstrijdverslag.

Onder 12 heeft geen kind aan Blauw Geel

Koploper Willem II kreeg zaterdag Blauw Geel’38 op bezoek. De bezoekers kennen met louter nederlagen een lastig begin van het seizoen. Op bezoek gaan in Tilburg was op papier een zware wedstrijd voor de hekkensluiter.

Dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden was na enkele momenten al duidelijk. Vanaf de aftrap speelde Willem II met volle druk op de tegenstander. De centrumverdediger van Blauw Geel'38 kreeg de bal na enkele seconden teruggespeeld, waarna twee Willem II’ers hem al gauw op de huid zaten. Na een goede onderschepping stond Willem II dan ook al voor de keeper en was het al erg vroeg raak: 1-0. De hoge druk bleef erop staan, met als gevolg dat na een kwartier er al een 8-0 tussenstand behaald was.

Daarna nam O12 gas terug. De thuisploeg bleef dominant, maar was iets rustiger in het druk zetten. Blauw Geel'38 probeerde zoveel mogelijk schade te beperken, maar er kon niet voorkomen worden dat de Tricolores bleven scoren. In het laatste kwart van de wedstrijd voerde O12 de druk weer op. Met wat frisse jongens in de ploeg maakte Willem II een nog steeds hongerige indruk. Het leidde tot een ongekende eindstand: 24-0. Het was vooral voor de keeper van Blauw Geel ’38 geen leuke ochtend, al zorgde hij er met enkele puike reddingen voor dat Willem II niet de 30 haalde.

Onder 14 onderuit derby

O14 nam het op tegen NAC Breda O14. Niet alleen de eer stond op het spel, maar ook speelde de stand mee. Beide ploegen scheelden vooraf één punt van elkaar.

Het duel begon fel, met veel harde duels als gevolg. Door de hoge druk van beide partijen kwamen er weinig kansen. De bal werd vroegtijdig onderschept en zo creëerden beide ploegen niet veel kansen. De bezoekers kregen voor de rust de grootste kans, maar keeper Timme Boogaars redde goed.

Na de rust waren het de bezoekers die de overhand kregen en het betere veldspel hadden. Vooral via de gevaarlijke rechtsbuiten Julian Schaliboom werd NAC gevaarlijk. Onder andere door doelpunten en assists van de buitenspeler kwam de stand op 0-3. Willem II probeerde nog onder de druk uit te spelen, maar moesten toch de meerdere erkennen in NAC. De Bredanaars scoorden vervolgens wederom driemaal: 0-6.

O18 ten onder tegen efficiënt Cambuur

Na een moeizaam begin voor Willem II O18 kwam zaterdag koploper Cambuur op bezoek. De ploeg van trainer Anouar Hadouir kon de mouwen dus opstropen.

De eerste helft begon niet goed voor Willem II. Na een overtreding op de linkerflank kreeg Cambuur een vrije trap. Deze werd goed voorgegeven en bij de tweede paal kon al na vijf minuten worden binnengekopt: 0-1. Vervolgens gaf Willem II niet veel kansen weg, maar offensief werd eveneens weinig gecreëerd. De tweede grote kans was dan ook voor de bezoekers, maar Willem II-keeper Jens Wildhagen kwam bij een een-op-een-situatie als winnaar uit de onderlinge strijd.

Willem II begon de tweede helft sterk: fel in de duels en druk zettend. Het leverde de gelijkmaker van Pieter Maarschalkerwaard op, die na een voorzet vanaf de linkerkant binnenkopte: 1-1. Vanaf de stip kreeg Willem II dé kans om op voorsprong te komen, maar Jacey Pansa miste en ook de rebound was niet aan Floris van Berkel besteed. Cambuur was weer bij de les en nam de touwtjes weer in handen. Vanuit de omschakeling werd Cambuur gevaarlijk en kwamen de Friezen op voorsprong. Dat bleek de nekslag voor Willem II, dat kort voor tijd ook nog de 1-3 incasseerde.