Update wedstrijden jeugdteams
Jim ten Bokkel

Verschillende teams van de Willem II Jeugdopleiding kwamen zaterdag 3 december in actie. Willem II O17 werd zelfs kampioen! Lees hieronder meer over de verschillende prestaties.

O17 kroont zich tot kampioen

Willem II O17 is zaterdag kampioen geworden van Divisie 5B. Om dat doel te bereiken moest eerst in Zuid-Holland gewonnen worden van nummer 10 Barendrecht.

De tactiek van Barendrecht werd aan het begin van de beoogde kampioenswedstrijd al gauw duidelijk: een ondoordringbare muur voor de goal vormen en dodelijk zijn in de omschakeling. De gekozen tactiek werkte aanvankelijk goed voor de thuisploeg. Willem II had veel moeite een gaatje in de muur te slaan. Zo werden in de eerste helft nauwelijks kansen gecreëerd. Met de spaarzame kansen ging Willem II te slordig met het balbezit om, waardoor de rust met 0-0 bereikt werd.

In de rust besloot trainer Pim Hendrix om in de tweede helft meer risico te nemen om tot scoren te kunnen komen. Dat pakte goed uit. In de tweede helft speelde O17 sterk in de duels en qua veldspel. Na wat ongelukkige momenten voor de goal wist Ismael Mouhoul in minuut 59 de bal bij spits Haye van Gemert te krijgen, die de bal op zijn beurt tegen de touwen schoot: 0-1! Het mooie combinatiespel werd vervolgens voortgezet en leidde tot de 0-2. In de zeer kleine ruimtes die Barendrecht bood werd de bal goed rondgespeeld. Uriël van Aalst wist de bal na eerdere combinaties bij Stijn Kwantes te krijgen. Kwantes werkte na goed teamwerk de bal binnen: 0-2. Met deze goal schoot Kwantes de wedstrijd in het slot en het kampioenschap kwam niet meer in gevaar. Willem II O17 is kampioen van Divisie 5B! Hendrix: ‘Ik ben enorm trots op de jongens! We willen in de laatste wedstrijden voor de winterstop deze goede lijn doortrekken en met veel positiviteit en energie de winterstop ingaan!’

Jeugdopleiding

O14 knokt voor drie punten

Willem II O14 kende in Tilburg een vliegende start tegen Sparta Rotterdam. Na een overtreding kreeg Luuk Pijnenburg de mogelijkheid vanaf 25 meter een vrije trap binnen te schieten. Met een perfecte geplaatste bal over de muur deed hij dat zowaar, waardoor O14 al vroeg de leiding nam: 1-0. In het vervolg van de eerste helft hadden beide ploegen moeite met grote kansen creëren. Door veel slordigheden en de openingen niet te kunnen vinden bleven de kansen uit.

De bezoekers kwamen de kleedkamer een stuk beter uit dan in de eerste helft. Er was veel balbezit voor de bezoekers. Willem II had daar moeite mee, waardoor in de tweede helft weinig tot geen kansen gecreëerd werden. Sparta deed dat wel. Na een voorzet kreeg Sparta in de scrimmage de bal vanaf slechts twee meter voor het doel tegen de lat, waar Willem II dus goed wegkwam. Ook keeper Timme Boogaers moest vaak in actie komen. Het geluk bleek aan de zijde van de thuisploeg. Door de vele gemiste kansen en reddingen van Boogaers leek O14 uiteindelijk de punten binnen te halen. Aan het einde appelleerde Sparta voor een penalty, maar ook daar had Willem II het geluk aan de zijde, waardoor de wedstrijd in 1-0 eindigde.

O16 hard onderuit tegen Eagles

Willem II O16 kende een moeizame start tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers waren feller, sterker en beter aan de bal. Het duurde ook niet lang totdat grote kansen volgden. De Eagles scoorden via een aanval over de rechterflank en doordat Willem II slecht druk zette. Na een voorzet mocht de bal bij de tweede paal binnen worden geschoven: 0-1. Amper bekomen van de tegentreffer werd de 0-2 geïncasseerd, wat een kopie van de eerste tegengoal was. Ondanks de twee vroege goals waren de Tilburgers nog steeds niet wakker. Op het eerst volgende moment dat de bal in het eigen strafschopgebied kwam was de defensieve organisatie wederom ver te zoeken en tekende Go Ahead Eagles met een ‘frommeldoelpunt’ voor de 0-3. Na de rust was er een feller en scherper Willem II te zien. Evenals in de eerste helft waren er voor Willem II kleine kansjes, maar hier werd wederom niet goed mee omgegaan. De bezoekers namen vooral in de tweede helft gas terug. Ondanks het mindere spel wisten de Eagles keeper Tygo Kotte nog een keer te passeren: 0-4.

Comeback voor O18

Excelsior Rotterdam had in Tilburg zaterdag aanvankelijk de overhand. De Rotterdammers hadden het merendeel van het balbezit en oogden aan de bal rustiger dan de Tricolores. Na balverlies achterin wist Willem II-keeper Karst de Leeuw in eerste instantie te redden, maar de doelman was volkomen kansloos op de rebound: 0-1. Nog in de eerste helft kregen de Rotterdammers de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een drukke spelsituatie in het eigen strafschopgebied belandde de bal in eerste instantie tegen de lat, waarna de bal ternauwernood voor de doellijn wordt weggewerkt.

Trainer Anouar Hadouir schudde zijn spelers in de rust wakker. In de tweede helft was er een ander Willem II te zien. Willem II domineerde, duels werden gewonnen en het balbezit was opeens voor de thuisploeg. Ondanks wat ‘halve kansen’ bleef de gelijkmaker lange tijd uit, maar in de 70e minuut was de verdiende gelijkmaker eindelijk daar. Aanvoerder Bas Pennock werd over links diep gestuurd en bediende Siegert Baartmans bij de tweede paal op maat: 1-1. De Tilburgers zetten door en beloonden zichzelf in de slotfase. Op de rand van het Rotterdamse strafschopgebied werd een overtreding gemaakt. De scheidsrechter gaf voordeel voor Willem II en vanuit de draai schoot Kaya van Wanrooij in de verre hoek raak: 2-1. De thuisploeg trok in de slotseconden de zege over de streep.