Update wedstrijden jeugdteams
Toin Damen

Willem II O16 en O17 speelden zaterdag 29 oktober een thuiswedstrijd. Hieronder lees je hoe de teams presteerden.

O16 knokt zich terug maar verliest

O16 nam het op tegen ADO, dat vooraf een punt minder bijeen speelde. In de eerste minuten was er een fel WIllem II te zien. De spelers zaten kort op de uitploeg en leken het tempo van de wedstrijd te gaan bepalen. Maar niets was minder waar. ADO-aanvaller Clydel Kigongo gaf een scherpe voorzet en bij de tweede paal werd deze op waarde geschat door Hakan Argün: 0-1. Niet veel later was er een kopie van de 0-1. Een goede voorzet van links werd door wederom Argün bij de tweede paal binnen gewerkt: 0-2. Willem II leek – zij het aan de late kant – wakker te zijn geschud en kwam tot de aansluitingstreffer. Na een goede redding van de ADO-doelman op een vrije trap van Sebas Wermenbol werd de bal in tweede instantie alsnog in het doel geschoten: 1-2.

Willem II begon sterk aan de tweede helft, maar na enkele foute beslissingen voor de goal viel de gelijkmaker aanvankelijk niet. Na een standaardsituatie bleef de bal ‘hangen’ en schoot Tars Wildhagen toch binnen: 2-2. Na deze gelijkmaker was er hoop op meer, maar het was toch de ploeg uit Den Haag die in de slotfase de sterkere bleek. Met een afstandsschot van Dani van Loenen en een ‘scrimmage-goal’van Ashraf Salim, bracht ADO de eindstand op 2-4.

Zeer ruime zege voor O17

Voor O17 stond de thuiswedstrijd tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma. Koploper Willem II maakte de favorietenrol waar. De kansen regen zich voor O17 aaneen. TOGB probeerde in het speltempo van de thuisploeg mee te gaan, maar deed zich daarmee vooral de das om. De ruimtes werden groot voor Willem II. Na een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal bij Siegert Baartmans terecht, die daar wel raad mee wist: 1-0. Binnen dezelfde minuut verdubbelde Baartmans zelfs de score: 2-0.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Willem II, dat ogenschijnlijk gemakkelijk de score opvoerde. Toch moest de ploeg aan het begin van de tweede helft met tien man verder nadat Kayen Scheepens zijn tweede gele kaart kreeg. Eén defensieve fout werd door TOGB afgestraft, waardoor naast de in totaal acht (!) gescoorde goals ook één tegentreffer geïncasseerd werd: 8-1.