Volle buit voor Willem II O18
Jack Harte
Sanne Scheepens

Op Sportpark Prinsenhoeve stond de wedstrijd tegen FC Groningen O18 op het programma. In een zonovergoten ambiance was het voor de Tricolores een gelegenheid om na de nederlaag tegen Heerenveen O18, deze keer de smaak van een overwinning weer te proeven.

De eerste helft liet duidelijk zien dat beide ploegen erop gebrand waren de overwinning naar zich toe te trekken. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Willem II O18 waarbij diverse kansen niet benut werden. In deze fase was het in de 16e minuut toch uiteindelijk de 1-0 werd gescoord door Haye van Gemert. FC Groningen moest op jacht naar de gelijkmaker en diverse mogelijkheden lagen daar op de gelijkmaker. Met een solide achterhoede onder aanvoering van aanvoerder Douwe Vernooij met Jens Mathijsen, Kayen Scheepens, Stijn Kwantes en doelman Boet van der Linden bleef de schade beperkt. Met deze stand werd de rust gehaald.

De tweede helft leverde een boeiend gevecht op tussen twee ploegen die er een ware voetbalthriller van maakten. Uriel van Aalst kwam in de tweede helft voor Ismael Mouhoul binnen de lijnen. Uiteindelijk viel de gelijkmaker al vroeg in de 49e minuut voor de FC Groningen. Het was zaak voor Willem II O18 om het hoofd koel te houden en doen wat ze in de eerste helft hebben laten zien. Door een aantal wisselingen respectievelijk in de 82e minuut – Siegert Baartmans voor Sebas Wermenbol en Walterson van Drunen voor Jermain Fernandes was er alles aan gelegen om de overwinning over de streep te trekken. En hoe? In de (90 +2’) wist Tristan Hesselberth met een verwoestend schot de overwinning binnen te schieten. De 2-1 stond op het scorebord.

O18

Jay van Lieshout werd nog ingebracht voor de matchwinner Tristan Hesselberth. De wedstrijd was gespeeld en de Tricolores konden hun voorsprong op de ranglijst brengen naar 5 punten verschil. Volgende week wacht de (uit)wedstrijd tegen de Graafschap O18.

Opstelling
Boet van der Linden, Kayen Scheepens, Douwe Vernooij, Stijn Kwantes, Tristan Hesselberth (90 3’ Jay van Lieshout), Jens Mathijsen, Jermain Fernandes (82e minuut Walterson van Drunen), Julian van Esdonk, Haye van Gemert, Sebas Wermenbol (82e minuut Siegert Baartmans), Ismael Mouhoul (46e minuut Uriel van Aalst).