Welkom op Sportpark Prinsenhoeve
Fotografie door
Toin Damen

‘Sportpark Prinsenhoeve’ is de nieuwe naam van het complex van de Willem II Jeugdopleiding. De naam komt voort uit een van de vele inzendingen en heeft een bijzondere, symbolische betekenis. 

In het najaar stuurden bijna 600 personen suggesties in voor de nieuwe naamgeving van de accommodatie aan de Rueckertbaan. Prinsenhoeve is bedacht door supporter en seizoenkaarthouder Edwin van Gorp. ‘Ik zocht naar een associatie met koning en koningskinderen. Onze club is vernoemd naar een koning en onze helden noemen we koningskinderen. Ik vond dat dat in de naam moest terugkeren’, licht hij de naam toe. Edwin is zeer trots op zijn winnende inzending: ‘Net als mijn vader en mijn zonen ben ik een hele trouwe Willem II-supporter. Dat ik op deze manier enigszins invloed mag hebben op de Willem II-geschiedenis is voor mij een grote eer!’  

Afbeelding
Prinsenhoeve

Van prins naar koning

Vanuit Willem II is de aanvullende gedachte dat spelers uiteindelijk via Prinsenhoeve naar het Koning Willem II stadion kunnen doorgroeien, oftewel van prinsen naar koningen. De term ‘hoeve’ duidt een thuis en een gebied aan. Prinsenhoeve is ook een verwijzing naar de Koningshoeven, de plek waar de Tricolores van 1903 tot 1924 zijn thuiswedstrijden speelt. Daarmee is ook in de ogen van de club Prinsenhoeve een zeer passende naam voor het jeugdcomplex gevonden. 

Betrokkenheid supporters

Bastiaan Riemersma (hoofd Willem II Jeugdopleiding) is te spreken over de naam van het complex dat sinds 2019 in gebruik is. ‘Prinsenhoeve is een naam die goed past bij de historie van de club en bij de rol die de Willem II Jeugdopleiding hebben wil. Waar ik ook positief over ben zijn de vele, creatieve inzendingen van supporters. Daaruit spreekt veel betrokkenheid en dat is uiteraard een heel mooi signaal richting onze jeugd.’ 

Afbeelding
Prinsenhoeve

Edwin van Gorp bij 'zijn' naam.



Wij bedanken alle supporters die een suggestie voor de naam van het jeugdcomplex ingezonden hebben en feliciteren Edwin met zijn winnende inzending.

Bericht delen