Willem II 2 verliest derby in slotfase
René Vermetten
Toin Damen

Willem II 2 is er niet in geslaagd de Brabantse derby tegen NAC Breda 2 te winnen. Beide ploegen hielden lange tijd gelijke tred maar de Tricolores kregen in de slotfase in korte tijd twee treffers tegen waardoor de wedstrijd met 1-3 verloren ging.

Willem II en NAC hielden elkaar in de eerst helft in balans. Christos Voutsas was het dichts bij de openingstreffer, maar zijn inzet schampte de onderkant van het Bredase doel. Toch opende Willem II de score. Uit een prima opgezette aanval schoot Wesley Spieringhs halverwege de eerste helft raak: 1-0. Niet veel later was de stand weer in evenwicht toen Sydney van Hooijdonk de bal fraai in bovenhoek achter doelman Michael Woud krulde: 1-1. Die gelijke stand was ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

'De lucht eruit'

Eigenlijk had die ruststand ook de eindstand moeten zijn, want na de pauze waren de gevaarlijke momenten voor beide doelen spaarzaam. Maar omdat in de slotfase bij de jonge ploeg van Arno Arts, waarvan de meeste spelers in het weekend al in actie kwamen, de "lucht" eruit was, ging de wedstrijd toch verloren. Jordan van der Gaag en invaller Boris Kudimbana zorgden er met hun treffers voor dat de drie punten meegingen naar Breda.