Willem II Jeugdopleiding in seizoen 23-24
Fotografie door
Geert van Erven, Berry Mol, Willem II Media, Femke Kuijpers, Roel van Gorp & Toin Damen

In de afgelopen seizoenen heeft de Jeugdopleiding van Willem II op Sportpark Prinsenhoeve een solide basis gelegd dat essentieel is voor de toekomst en voor de ontwikkeling van jonge talenten. Afzwaaiend Arjan Swinkels, Hoofd Jeugdopleiding, licht de vooruitgang in seizoen 2023-2024 toe.

‘We hebben dit seizoen prachtige resultaten behaald, zowel op competitief niveau als op persoonlijk vlak,’ begint Swinkels zijn terugblik op het afgelopen seizoen. ‘Twee jaar geleden stelde de jeugdopleiding als doel om alle jeugdteams minimaal op divisie 2 te laten spelen. Dit seizoen hebben we die doelstelling bereikt, met jeugdteams die in divisie 2 of zelfs divisie 1 spelen. De ervaring van het spelen tegen de top vier van deze divisie is onbetaalbaar en heeft onze spelers enorm doen groeien.’

Afbeelding
Swinkels
Arjan Swinkels, Hoofd Jeugdopleiding

Faciliteiten uitgebreid
Afgelopen seizoen is de jeugdopleiding niet alleen op competitief niveau gegroeid: ‘We hebben onze faciliteiten uitgebreid, wat heeft geresulteerd in een indrukwekkende performance ruimte. Dit biedt ons de kans om onze spelers nog beter te maken en hun ontwikkeling verder te bevorderen. Ook op het gebied van verduurzaming van het jeugdcomplex zijn de eerste stappen gezet. We zijn echt trots op ons prachtige complex,’ zegt Swinkels.

Ambities Jeugdopleiding
Het doel van de Willem II Jeugdopleiding is duidelijk: alle jeugdspelers op Sportpark Prinsenhoeve klaarstomen voor het eerste elftal. ‘Dat is geen gemakkelijke opgave, maar mede dankzij individuele aandacht ontwikkelen spelers zich sneller en domineren ze op het veld,’ zegt Swinkels. ‘Het is natuurlijk extra mooi om te zien dat spelers als Khaled Razak en Amine Lachkar steeds meer minuten maken in het eerste elftal,’ voegt Swinkels toe.

Hoogtepunten seizoen 23-24
Een van de hoogtepunten dit seizoen was volgens Swinkels de promotie van O18 en O17 en de ervaring die zij opdeden in divisie 1. ‘Het is geweldig om te zien hoeveel deze jongens hebben geleerd van het spelen op dit niveau. Deze ervaringen zijn van onschatbare waarde voor hun ontwikkeling,’ zegt hij vol trots. Hij benadrukt ook hoe de gepromoveerde teams (O21, O18, O17 en O14) zich niet alleen staande hebben gehouden in een hogere divisie, maar zelfs beter hebben gepresteerd dan sommige topclubs: ‘Dit laat de kwaliteit en het potentieel van onze jeugdopleiding zien.’

Vooruitkijken
Per 1 juli geeft Arjan Swinkels het stokje over aan de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding, Eric Hellemons. Swinkels hoopt dat Hellemons de ingezette lijn kan voortzetten en de ambities kan blijven waarmaken. ‘Volgend seizoen biedt nieuwe kansen en ik ben ervan overtuigd dat Eric prachtige dingen zal bereiken,’ zegt Swinkels vertrouwd. Hij voegt toe dat de leerpunten van dit seizoen, waaronder de verdere uitbouw van het voetbaltechnische plan, een belangrijke taak zal zijn voor Hellemons en de jeugdopleiding.

‘Ik kijk terug op een enorm leerzaam en leuke periode bij de Willem II Jeugdopleiding. Ik wens iedereen bij Willem II veel succes en ik ben ervan overtuigd dat er nog mooie stappen gemaakt zullen worden op Sportpark Prinsenhoeve,’ sluit Swinkels af.

Bericht delen