Willem II O15 grijpt titel en promoveert
Femke Kuijpers

Willem II O15 is kampioen! Het team van trainer Jos Bogers won zaterdag met 4-1 van Helmond Sport O15 en promoveert van Divisie 2 naar Divisie 1

Willem II was op Sportpark Prinsenhoeve vanaf de start de bovenliggende partij. Dat resulteerde al snel in de openingsgoal. Een voorzet van Nick van Liere werd door aanvoerder Rayan Nivillac hard binnengeschoten: 1-0. Ondanks meerdere kansen scoorden de Tricolores voor de rust niet meer. De bezoekers uit Helmond waren in het eerste bedrijf enkel gevaarlijk vanuit corners.

De thuisploeg begon eveneens sterk aan de tweede helft en kwam na een prachtige aanval op 2-0. Na een mooie actie van eindstation Aliu Bah schoot hij binnen, waarmee de wedstrijd beslist leek. Toch kwam Helmond Sport terug, want vanuit een hoekschop werd het 2-1. Willem II bracht de marge gauw daarna weer terug naar twee. Merijn Klessens brak over de linkerkant door en bediende Hajo Weusten op maat: 3-1. Het kampioenschap werd veiliggesteld nadat Jacco Smidt op aangeven van Luuk Mol de 4-1 binnenkopte. Met nog twee speelrondes zijn de Tilburgers niet meer te achterhalen door de concurrentie.

O16 zet reuzestap richting kampioenschap

Ook Willem II O16 kan binnenkort kampioen worden. Door een riante overwinning tegen VVV-Venlo kan zaterdag 13 mei tegen NAC Breda de titel binnengesleept worden.

Nog voor de rust zette Willem II een ruime voorsprong op het scorebord. De openingstreffer werd gemaakt door Luuk Koppert die niet veel later weer scoorde: 2-0. De ruststand kwam op het scorebord na een doelpunt van Cas Fouchier: 3-0. Na de rust ging de thuisploeg op dezelfde voet verder. Na een goede voorzet van Noah Groeneveld kopte Jens Mathijsen raak: 4-0. Meer tegendoelpunten werd VVV niet bespaard. De diep gestuurde Job van Heeswijk legde de bal terug op Sebas Wermenbol, die in de verre hoek raakschoot: 5-0. De eindscore kwam op het scorebord na een combinatie tussen Van Heeswijk en Wermenbol, waarna Van Heeswijk in de korte hoek hard binnenschoot: 6-0.