Willem II O18 blijft koploper

Op zaterdag 11 november stond de topper tegen De Graafschap O18 op het programma. Een wedstrijd met wederzijdse belangen. Het is de Tricolores tot nu toe gelukt om vanaf de start van de competitie de koppositie te behouden. Het vooruitzicht is een promotieplaats naar de hoogste Divisie. Na afgelopen zaterdag staan er nog vier wedstrijden op de planning.

De wedstrijdvoorbereiding van O18 was erop gericht om de drie punten in Tilburg te houden. Met een lunch en aansluitend een korte wandeling werd de dag goed begonnen. De Supportersclub Willem II zorgde voor een leuke verrassing: Heel de selectie van O18 kreeg een wollen muts.

De spanning van de wedstrijd was aan beide kanten zichtbaar aanwezig. Haye van Gemert, de topscorer van O18, stond al in de 1e minuut oog in oog met de keeper van De Graafschap. Dat was de eerste grote kans op de voorsprong. De kansen bleven komen aan de zijde van Willem II, maar het geluk was niet aan de kant van Tilburg. Desondanks werd er via Ismael Mouhoul en Stijn Kwantes een mooie aanval opgezet die vervolgens door Jermain Fernandes vakkundig werd binnengeschoten. De 1-0 was niet onverdiend, maar De Graafschap bleef gevaarlijk en binnen vijf minuten was daar een kopbal die de 1-1 liet aantekenen voor de bezoekers. De wedstrijd bleef spannend en aantrekkelijk om naar te kijken. Willem II had veel kansen om de voorsprong te pakken, maar trainer Pim Hendrix ging met een 1-1 gelijkspel de kleedkamer opzoeken.

Willem II O18 kwam sterk uit de kleedkamer. De tweede helft had alles in zich van vechtlust, kansen en een hoge mate van spanning bij beide partijen. Uiteindelijk kwam daar de voorsprong voor De Graafschap met wederom een kopbal die in het doel verdween en de 1-2 stond op het scorebord. De aansluitingstreffer werd al snel gemaakt via Stijn Kwantes die vanuit de linkerkant goed doorkwam en zijn voorzet werd door de keeper van De Graafschap in het doel gewerkt. Na de nodige wissels werd de jacht geopend op het doel van De Graafschap om alsnog de overwinning voor Willem II O18 te claimen. Die voorsprong kwam er ook in de 76e minuut, de gewisselde Siegert Baartmans wist het doel te bereiken na een voorzet van Ismael Mouhoul. In de extra tijd wist Jermain Fernandes nog één keer het doel te vinden en scoorde de 4-2. De wedstrijd leek beslist, maar één minuut later scoorde De Graafschap O18 een onverwacht doelpunt. Als muziek in de oren klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters. Willem II O18 heeft laten zien dat die eerste plaats op de ranglijst terecht is. Zaterdag 18 november wacht wederom een zware wedstrijd tegen FC Groningen O18.

Opstelling
Boet van der Linden, Kayen Scheepens, Douwe Vernooij, Stijn Kwantes, Tristan  Hesselberth, Jens Mathijsen, Jermain Fernandes (90e minuut Jacey Pensa), Zaid El Bakkali (46e Julian van Esdonk), Haye van Gemert (70e Siegert Baartmans), Sebas Wermenbol, Ismael Mouhoul (80e minuut Uriel van Aalst).