Willem II O18 doet goede zaken in Hengelo
Femke Kuijpers

Zaterdagochtend was het vroeg uit de veren voor Staf en spelers van Willem II O18. De wedstrijd stond gepland voor 12.30 uur waarbij de tegenstander FC Twente/Heracles klaar stond om het gezelschap uit Tilburg te ontvangen na een busreis van ruim 2 uur. De FC Twente/Heracles Academie (voorheen Voetbalacademie FC Twente en eerder Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo) is de regionale jeugdopleiding van de voetbalclubs FC Twente en Heracles Almelo.

Goede start
Na een goede start van de competitie met het maximaal aantal punten, zou het vandaag wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden in Hengelo. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd de toon gezet door FC Twente/Heracles O18 met de intentie om de eerste verliespunten toe te brengen aan Willem II O18. In een ongewijzigde opstelling van trainer Pim Hendrix werd de een na de andere aanval afgeslagen op het doel van keeper Boet van der Linden. Willem II O18 bleef gevaarlijk in de omschakeling waardoor de wedstrijd vermakelijk was om te zien. Het was dan ook Jermain Fernandez die al na 6 minuten spelen de 0-1 voorsprong voor zijn rekening nam en onze topscorer Haye van Gemert die in de 38e minuut de 0-2 op zijn naam kon zetten. De ruststand werd bereikt met een 0-2 voorsprong en was het aan trainer Pim Hendrix en assistent-trainer Daan Legro om het strijdplan voor de 2e helft van de wedstrijd met de spelers van Willem II O18 door te spreken.

Tweede helft
FC Twente/Heracles O18 liet er geen gras over groeien en bleef met dezelfde intentie van de 1e helft onze Tricolores bestoken met hoge druk waarbij vele mogelijkheden lagen om de aansluitingstreffer te maken. Willem II O18 bleef echter gevaarlijk in de omschakeling en toch was het daar binnen een tijdsbestek van 4 minuten, in de 54e (penalty) en 58e minuut de treffers van FC Twente/Heracles O18 een feit. De stand was 2-2 met nog ruim 40 minuten te spelen. Willem II O18 wist het antwoord snel te vinden want door Haye van Gemert werd in de 60e minuut de 2-3 gevonden in het doel van FC Twente/Heracles O18.

Hecht team
Het was het sein voor trainer Pim Hendrix om in de 61e en 64e minuut Walterson van Drunen en Uriel van Aalst in het veld te brengen voor respectievelijk Ismael Mouhoul en Sebas Wermenbol. Niet veel later werd de doelman van Willem II O18 vervangen na een blessurebehandeling in de 66e door Vince van de Bas die zijn eerste minuten van deze competitie kon maken. Siegert Baartmans kwam in het veld voor Jermain Fernandes en het was duidelijk dat Willem II O18 zich niet wilde neerleggen bij eerste puntenverlies van dit seizoen. De Tricolores wilde het maximale uit deze wedstrijd halen. In de 80e minuut was het Siegert Baartmans die de 2-4 op het bord zette. Het verzet leek gebroken bij FC Twente/Heracles O18. Het beeld van de wedstrijd bleef staan en uiteindelijk konden de Tilburgers de 3 punten mee naar huis nemen. Een waar voetbalgevecht waarbij duidelijk werd dat de volwassenheid en het optreden als een hecht team voor menig tegenstander van Willem II O18 een moeilijk te overwinnen hindernis wordt.

o18

Opstelling
Boet van der Linden (66e Vince van der Bas), Kayen Scheepens, Douwe Vernooij, Stijn Kwantes, Tristan Hesselberth, Jermain Fernandez (66e minuut Siegert Baartmans), Julian van Esdonk, Haye van Gemert, Sebas Wermenbol (64e minuut Uriel van Aalst), Ismael Mouhoul (61e minuut Walterson van Drunen), Jens Mathijsen