Willem II O18 start overtuigend in bekerwedstrijd tegen MVV O18
Jack Harte
Femke Kuijpers

Willem II O18 speelde afgelopen weekend de bekerwedstrijd tegen MVV O18. Na een gedegen voorbereiding onder leiding van trainer Pim Hendrix werd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen.

Hattrick
De eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 4-0. Doelpunten gemaakt in de 34e, 41e en 43e door Haye van Gemert, die hiermee een onvervalste hattrick liet aantekenen. Daarbij kon Stijn Kwantes in de 44e niet achterblijven en toverde de 4-0 op het scorebord na een slimme actie van Julian van Esdonk.

Tweede helft
Tijdens de tweede helft werd de strijd onverbiddelijk voortgezet en in de 55e minuut tekende Stijn Kwantes voor de 5-0. Niet veel later kreeg Willem II O18 een strafschop, die wederom door Haye van Gemert onberispelijk werd binnengeschoten. Zijn vierde doelpunt van de dag. Vervolgens mocht Jacey Pansa in de 71e minuut 7-0 aantikken en Jermain Fernandez deed dat in 75e minuut. Het slotakkoord was wederom voor Jacey Pansa die in de 90e minuut de uiteindelijk eindstand van 9-0 liet aantekenen.

Verdiend gewonnen
Trainer Pim Hendrix kan met zijn staf tevreden terugkijken op de bekerwedstrijd. De leidende scheidsrechter heeft tijdens de wedstrijd 7 gele kaarten uitgedeeld, zes gele kaarten voor MVV O18 en één gele kaart voor Willem II O18. Uiteindelijk een goede wedstrijd en een verdiende overwinning. Het geeft een goede opstart voor de eerste competitiewedstrijd volgende week, Willem II O18 speelt dan een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O18.

Opstelling
Boet van der Linden, Kayen Scheepens, Jens Mathijsen (60e minuut Walterson van Drunen), Douwe Vernooij, Tristan Hesselberth (45e minuut Jacey Pansa), Julian van Esdonk, Sebas Wermenbol (60e minuut Joah den Ouden), Uriel van Aalst, Haye van Gemert, Ismail Mouhoul (60e minuut Jermain Fernandez)