Willem II O18 wint eerste thuiswedstrijd
Femke Kuijpers

Op Sportpark Prinsenhoeve waar de temperatuur uitsteeg naar ruim 30 graden vond de wedstrijd van Willem II O18 tegen SC Cambuur O18 plaats. Voor beide teams zo vroeg in de competitie was het een strijd wie zich na vandaag koploper mocht noemen. De twee teams sloten de eerste competitiewedstrijd af met een overwinning. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld.

Willem II O18 keek erg uit naar de wedstrijd en de ploeg leek in alle opzichten veel volwassener geworden te zijn. Bij de wedstrijdbespreking werd door trainer Pim Hendrix de nadruk gelegd hoe dicht deze selectie zat tegen het voetbal op het hoogste niveau. Dit was niet aan dovemans oren besteedt want vanaf de aftrap werd het doel van SC Cambuur gezocht. Al in de 6e minuut was het bijna raak na een mooie aanval van Kayen Scheepers die Tristan Hesselberth een kans bood om voorsprong te nemen. Zo was ook Sebas Wermenbol dicht bij een doelpunt waarbij tot 2 keer toe de bal gekeerd werd door de doelman van SC Cambuur. In deze fase was Willem II veruit de best voetballende ploeg.

Vloeiende combinatie
De kansen bleven komen en de ene na de andere aanval werd door Willem II  op de grasmat gelegd. Zo was uiteindelijk in de 15e minuut na een aanval opgezet in een vloeiende combinatie tussen Sebas Wermenbol, Kayen Scheepens en uiteindelijk Ismael Mouhoul de 1-0 tot stand gekomen.

Afbeelding
jeugdopleiding

Kansen
De weg naar het doel werd keer op keer gevonden waarbij in de 17e minuut Haye van Gemert de 2-0 liet aantekenen. Voor de trainer van SC Cambuur was de drinkpauze een welkome onderbreking van de eerste helft. Met een 2-0 voorsprong werd de rust gehaald.

Tweede helft
De tweede helft was 7 minuten oud toen Sebas Wermenbol na een overtreding op de “zestien” een vrije trap mocht nemen. Deze vrije trap werd door hem onberispelijk ingeschoten. De 3-0 stond op het scorebord. In de 55e minuut scoorde Haye van Gemert na een vloeiende combinatie tussen Stijn Kwantes en Sebas Wermenbol de 4-0 in het doel van SC Cambuur. Haye van Gemert bracht zijn totaal tot nu toe, inclusief bekerwedstrijd, op 8 doelpunten!

Wisselfase
Trainer Pim Hendrix voerde een aantal wissels door nadat Uriel van Aalst in de 45e minuut in het veld kwam voor Jermain Fernandez, werd in de 61e minuut Siegert Baartmans en Jacey Pansa in het veld gebracht voor respectievelijk Sebas Wermenbol en Haye van Gemert. Uiteindelijk wist SC Cambuur in de 68e minuut de 4-1 te scoren. Het was een fase waarbij de vloeiende aanvallen op een laag pitje kwamen te staan met uiteindelijk de tegentreffer als resultaat. Toch wist Siegert Baartmans in de 86e minuut zijn eerste doelpunt van deze competitie te scoren met uiteindelijk een zeer verdiende uitslag van 5-1.

Solide partij
De selecte van Willem II O18 was vandaag heer en meester op het veld waarbij niet onopgemerkt dient te worden dat de verdediging onder aanvoering van aanvoerder Douwe Vernooij een verdienstelijk solide partij speelden. Dit in samenwerking met het middenveld en voorhoede was Willem II O18 dus in alle opzichten “volwassen” geworden.

Opstelling
Boet van der Linden, Kayen Scheepens, Douwe Vernooij, Stijn Kwantes, Tristan Hesselberth, Jermain Fernandez (45e minuut Uriel van Aalst), Julian van Esdonk (80e minuut Jay van Lieshout), Haye van Gemert (61e minuut Siegert Baartmans, Sebas Wermenbol (61e minuut Jacey Pansa), Ismael Mouhoul (75e minuut Walterson van Drunen), Jens Mathijsen.