Willem II O21 blijft koploper ondanks nederlaag

Zaterdag stond Willem II O21 wederom een verre uitwedstrijd op het programma. Ditmaal mochten de Tricolores aantreden in Kerkrade. Roda JC leek op papier een te kloppen tegenstander. De Limburgers wisten deze competitie nog geen wedstrijd te winnen, maar de bal is rond, het kon dus alle kanten op. En dat is gebleken. De Tilburgers liepen tegen de eerste competitienederlaag aan. In Kerkrade werd met 1-0 verloren van Roda JC O21.

Het was zaak om de wedstrijd goed de starten en direct de lead te nemen. Eenmaal uit de kleedkamer wist Roda JC toch het spel naar hun hand te zetten. Gelijk vanaf het begin zette de ploeg uit Kerkrade hoog druk waardoor het spel van Willem II niet helemaal uit de voeten kwam. Door de scherpte die ontbrak, was er onnodig veel balverlies bij de Tricolores. Roda JC wist de bal steeds goed over de laatste linie te leggen en was daardoor meer in het Tilburgse strafschopgebied te vinden. Ondanks een aantal goede reddingen van Maarten Schut was het in de 38e minuut toch raak en scoorde Roda JC de 1-0. Voor hen een erg gunstig moment zo net voor de rust. Helaas kwamen Willem II niet verder dan twee kansen in de eerste helft.

De tweede helft ging Willem II met dezelfde elf van start. De ploeg van Bastiaan Riemersma wist waar het de eerste helft fout ging en op welke vlakken het beter moest. De Tricolores kregen meer balbezit, de opbouw ging steeds beter, de ruimtes werden beter benut en de diepte werd steeds meer gevonden. Desalniettemin brak Roda JC toch diverse keren uit en kwam zo met de betere kansen. Maarten Schut had ook de tweede helft een engeltje op zijn schouder en hield de achterstand heel knap op 1-0.

Ondanks Willem II enkele keren dichtbij de gelijkmaker was, ontbrak het aan scherpte en wat geluk. Ook de extra wissels in de voorhoede, Loran Venrooy en Jelte Pal, wisten de bal niet tegen het net te krijgen. In de slotfase van de wedstrijd werd ook Noah Lewis naar voren geschoven als extra spits. Roda JC kreeg het nog even benauwd. Dit resulteerde in veel tijdrekken bij de Limburgers en door frustratie enkele onnodige kaarten voor Willem II. Vijf minuten voor tijd werd Martijn van der Sande in het strafschotgebied duidelijk onderuit gehaald. De scheidsrechter legde de bal niet op de stip, ondanks hij dicht op de situatie stond.

Een gelijkspel was niet onverdiend geweest voor de Tricolores, ondanks Willem II niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Gelukkig deed PEC Zwolle goede zaken bij Alphense Boys waardoor het vlaggenschip van de jeugdopleiding, ondanks deze verloren wedstrijd, nog altijd bovenaan staat in de competitie.

Basisopstelling: Schut, Spijkers, Lewis, Tel (75' Babo), Christoffel, Van der Sande, Regouin, Lachkar, Nshimirimana (57' Pal), Matoug (69' Mathieu), Van der Pol (69' Venrooy)