Willem II O21 degradeert naar Divisie 3
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen / Ben Schut

Het is Willem II O21 zaterdagmiddag niet gelukt om lijfsbehoud in Divisie 2 te realiseren. Op Sportpark Prinsenhoeve werd in een spannende wedstrijd met 2-3 verloren van directe concurrent N.E.C. O21.

Het werd de Tricolores al snel duidelijk dat het scoreverloop bij concurrenten Roda JC en FC Emmen voordelig verliep, waardoor winst in eigen huis voldoende zou zijn voor handhaving. In verband met de play-off wedstrijden kon hoofdtrainer Jurgen de Haan niet beschikken over Niels van Berkel en Amine Lachkar. Rechtsback Jelte Pal startte wel. De selectie werd verder aangevuld met spelers van Willem II O18.

Gelijk opgaand begin

In de openingsfase golfde het spel op en neer, zonder dat daar concrete kansen voor een van beide ploegen uit voort kwamen. Na 13 minuten gaf Pal op Khaled Razak. De buitenspeler dribbelde behendig langs de N.E.C.-verdediging, maar liep zichzelf uiteindelijk vast. Niet veel later combineerden Pal en Razak opnieuw met spits Zico Soree als eindstation (naast). Verdedigers Jayden Houtriet en Max Christoffel weerhielden de Nijmegenaren aan de andere kant een aantal keer knap van scoren. Op slag van rust had doelman Maarten Schut nog een wereldredding in huis op een afstandsschot.

Afbeelding
Khaled Razak

Doelpuntrijke tweede helft

De Nijmeegse formatie kwam fris uit de kleedkamer. Na pogingen naast en op de lat werd de openingstreffer rechtsonder binnengeschoten: 0-1. De O21 was nog aan het bijkomen van de tegentreffer toen ook de 0-2 hard in de bovenhoek werd geknald, waarmee het lot van de beloftenploeg bezegeld leek. Verdediger Houtriet en doelman Schut moesten vervolgens meermaals ingrijpen om erger te voorkomen.

Na driekwart wedstrijd deed Willem II wat terug. Na langdurig balbezit kwam de bal via Naïm Matoug bij invaller Mika de Jonge die onberispelijk raak schoot: 1-2. Na 80 minuten mocht Razak aanleggen voor een vrije trap net buiten de 16. De 17-jarige aanvaller schoot snoeihard in de rechterbovenhoek en bracht Willem II daarmee terug in de wedstrijd: 2-2. In de slotfase waren Chip Engels, Houtriet en debutant Siegert Baartmans allen dichtbij de winnende, maar de Nijmeegse goalie stond telkens in de weg. Invaller Hafid Jahaoui mocht de grootste kans noteren, maar ook zijn inzet ging via een speler naast. In blessuretijd bezegelde N.E.C. het lot van Willem II O21 door uit buitenspelpositie de 2-3 over Schut heen te lepelen.

Willem II O21 komt door de degradatie volgend seizoen uit in Divisie 3 waar het onder leiding van kersverse hoofdtrainer Anouar Hadouir op jacht zal gaan naar promotie.