Willem II O21 dendert door
Auteur
Anouk de Bresser
Toin Damen

Na een overwinning op Roda JC op eigen veld, stond gisterenmiddag de uitwedstrijd tegen Alphense Boys op het programma voor Willem II O21. Thuis waren de Tricolores met 5-2 te sterk en ook gisteren was Willem II een maat te groot voor de ploeg uit Alphen aan de Rijn. Het werd 0-3!

Willem II kwam fel uit de startblokken en zette direct druk op de helft van de tegenstander. Dat leidde in de vijfde minuut tot een fout in de verdediging van Alphense Boys. Aaron Menelik kreeg daardoor de bal in de voeten en twijfelde niet. Hij schoot vanaf het zestienmetergebied de 0-1 en tevens zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Een vliegende start voor de Tilburgers.

Doordrukken

Na het felle begin werd het spelbeeld rustiger. Toch bleef Willem II op zoek naar een doelpunt om de score te verdubbelen. Dat gebeurde ook en wederom via Menelik die vanaf de linkerkant de bal van Naïm Matoug ontving en de 0-2 op het scorebord zette. Enkele minuten later was Matoug afmaker in plaats van aangever. Een werkelijk fantastisch opgezette aanval van achteruit werd ook bijzonder mooi afgerond door de aanvaller die ook zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte.

Toch liet Alphense Boys nog van zich horen. Vijf minuten voor rust was de ploeg uit Alphen aan de Rijn dichtbij de 1-3, maar doelman Maarten Schut is dit seizoen moeilijk te passeren en ook nu trad hij prima op. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, maar door goede ingrepen van de Tricolores bleef het bij enkele speldenprikjes. Aan de andere kant kreeg Amoros NShimirimana nog een mogelijkheid om de 0-4 te maken. De spits zette goed druk op de middenlijn en onderschepte de bal. Met een verdediger in zijn rug stormde hij op het doel af, maar de doelman van Alphense Boys wist de inzet van NShimirimana te keren.

Geen sprankelend vervolg

Na rust was het spelbeeld een stuk minder sprankelend. De Tricolores werden licht gemakzuchtig en dat leidde ertoe dat beide ploegen weinig kansen creëerden. Toch kwamen er in de slotfase voor zowel Alphense Boys als Willem II nog enkele kansen. Een schot van Alphense Boys miste nauwkeurigheid en belandde naast het doel en in blessuretijd kreeg invaller Tommy van Butselaar namens Willem II de kans om de score verder uit te breiden, maar de sluitpost van de thuisploeg kwam hier als winnaar uit de strijd.

Door een ruime overwinning van directe concurrent PEC Zwolle, staat Willem II op doelsaldo (-2 ten opzichte van PEC Zwolle) op een tweede plek. De Tricolores komen op zaterdag 20 november weer in actie waar de ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade het thuis tegen Vitesse O21 opneemt.

Basisopstelling: Schut, Verhagen, Lachkar, Tel, Hoeben (79' De Laat), Coeckelbergs, Pal (79' Van Butselaar), Mathieu (66' Van der Sande), NShimirimana, Menelik, Matoug (79' Van der Pol)