Willem II O21 handhaaft in Divisie 2
Joris de Kinderen
Geert van Erven

Willem II O21 verzekerde zich zaterdagmiddag van handhaving in Divisie 2. Na een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam, bleek puntenverlies elders genoeg voor de zesde plek.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene moest het, door vakanties en blessures, stellen met een piepjong elftal. Zo startte onder andere de zestienjarige Jens Mathijsen in de basis. Ook O18 spelers Tristan Hesselberth, Uriël van Aalst, Siegert Baartmans en Haye van Gemert maakten minuten.

Snelle achterstand
Vroeg in de openingsfase drukte Volendam het leeftijdsverschil uit op het scorebord. Aanvaller Quincy Hoeve, die dit seizoen zeventien keer mocht opdraven in de Eredivisie, zette Willem II na twee minuten op achterstand. Tien minuten later werd de score verdubbeld door een harde kopbal: 0-2. Nog vóórdat de twintig minuten op de klok stonden, maakte Hoeve zijn tweede van de middag: 0-3.

O21

Strafschop gered
De grootste Tilburgse kans kwam in de eerste helft op naam van Naïm Matoug. De aanvaller, die zijn laatste wedstrijd voor Willem II speelde, kreeg de bal na goed voorbereidend werk van Pieter van Maarschalkerwaard en Emre Eksi niet langs de Volendamse goalie. Op slag van rust hield doelman Karst de Leeuw een penalty uitstekend uit zijn goal.

Rode kaart
Meteen na rust deed invaller Jermaine Rijssel er een schepje bovenop, door na een dribbel raak te prikken: 0-4. Een vierdubbele wissel aan de kant van Willem II bracht het spelbeeld daarna beter in balans. Zo zag invaller Mees Hoeben zijn inzet van afstand nipt gepakt worden en schoot Per van Loon een vrije trap die hij zelf had verdiend, met een rode kaart voor zijn directe tegenstander tot gevolg, over.

Doelpunt Willem II
Niet veel later verdiende invaller Haye van Gemert een strafschop, die tevens leidde tot de tweede rode kaart van de middag. Centrumspits Zico Soree zag zijn inzet gered worden, maar de piepjonge Uriël van Aalst was alert en roste de rebound tegen de touwen: 1-4. In de slotfase zette Willem II verder aan, maar werd het verrast in een goed uitgespeelde counter: 1-5. In blessuretijd waren Van Gemert en Van Aalst meermaals dichtbij, maar een aantal wereldreddingen zorgden dat de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Door de uitslag bij sc Heerenveen O21 – Roda JC O21 (2-2) speelt Willem II O21 aankomend seizoen wederom in Divisie 2. Meer informatie over het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding vind je hier.