Willem II O21 laat ook tweede kans op promotie liggen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Op Sportpark Prinsenhoeve heeft Willem II O21 ook de tweede kans op promotie laten liggen. Op eigen veld was FC Emmen met 1-2 te sterk.



Willem II schoot uit de startblokken. De ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade wilde niets aan het toeval overlaten en creëerde dan ook snel al enkele mogelijkheden. Na een kleine vijf minuten resulteerde dit in de eerste kans voor de Tilburgers. Een mooie combinatie tussen Naïm Matoug en Niels van Berkel aan de zijlijn resulteerde in een mooie voorzet van Van Berkel. Deze werd door de achterhoede van FC Emmen verwerkt tot corner.



Willem II dominant, Emmen scoort

De druk van de Tricolores bleef aanhouden. Nadat Loran Venrooy twee spelers van Emmen te kijk zette met een fraaie actie, werd hij vervolgens rond het zestienmetergebied neergehaald. De vrije trap was uiteraard voor Timo Regouin. Net als vorige week trof hij helaas de buitenkant van de paal.



Hoewel FC Emmen nog niet echt iets wist te creëren, was de eerste doelpoging wel direct raak. Een voorzet van de Emmenaren werd niet goed verwerkt door Noah Lewis, waardoor Remi van Ekeris kon onderscheppen en de bal achter Maarten Schut wist te schuiven. Willem II herpakte zich goed en probeerde Emmen weer onder druk te zetten. Een fraaie lange bal van de sterk spelende Amine Lachkar belandde bij Regouin, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.



Na een half uur spelen breidde Emmen de score verrassend genoeg uit. De uittrap van doelman Max Wolfs belandde aan de linkerkant op de helft van Willem II. In de omschakeling waren de Tricolores niet snel genoeg terug en lag de andere kant van het veld open. Onder andere Van Ekeris stond vrij en wederom wist hij te scoren.



Vlak voor rust kon Ilyas Bougafer iets terugdoen, maar de voorzet van Vincent Schippers was net te scherp, waardoor hij in botsing kwam met de doelman van Emmen. Tijdens de blessurebehandeling van beide spelers kreeg Van de Vinne een opmerkelijke gele kaart. De grensrechter constateerde dat de coach binnen het veld stond en meldde dit ook bij de scheidsrechter, waarop hij geel trok.

Afbeelding
Lachkar

Nauwelijks kansen

Na rust was wederom Willem II de ploeg die het spel maakte. Een lange bal van Lachkar kwam bij Regouin terecht, maar zijn doelpoging miste kracht, waardoor de keeper van Emmen eenvoudig kon redden. Even later kwam de ploeg uit Drenthe er weer gevaarlijk uit. Luciano Carty omspeelde Sam Tel, maar Noah Lewis greep in, waardoor het niet tot een schot kwam.



Met nog een half uur op de klok moest Lewis noodgedwongen de kleedkamer opzoeken. De verdediger haalde Carty naar de grond en de scheidsrechter trok een rode kaart. In zijn ogen was de vleugelaanvaller doorgebroken. De Tricolores moesten dus met tien man verder. Willem II bleef echter strijd tonen. Na 65 minuten kwam de bal via Regouin bij Coeckelbergs terecht. Van ruim 20 meter schoof hij de bal net naast het doel.



Venijn in de staart

Het werd, naar mate de 90e minuut dichterbij kwam, steeds meer een ‘vechtwedstrijd’. Met nog acht minuten op de klok werd de doelman van Emmen duidelijk gemaakt dat tijdrekken, wat al langere tijd gebeurde, niet meer werd getolereerd. Hij kreeg een gele prent.



Een paar minuten later was het Carty die Van Berkel natrapte, maar dit incident is niet opgemerkt door de arbitrage. Niet lang daarna sloeg de spreekwoordelijke vlam in de pan na een overtreding van Emmen op Dani Mathieu. Over en weer werd getrokken en geduwd, maar ook hier heeft het arbitrale trio enkele gebeurtenissen niet waargenomen, waardoor er nog niemand vroegtijdig naar de kleedkamer hoefde te vertrekken. De vrije trap werd knap in de linker kruising binnen geknald door Regouin, waardoor er wellicht nog één punt uit het voor gesleept kon worden.

Afbeelding
Tel

De Tricolores gingen op zoek naar de gelijkmaker. Bij een actie van Coeckelbergs op de achterlijn van Emmen oordeelde de grensrechter, die ongeveer vijf meter van de achterlijn verwijderd was, dat de bal geheel over de lijn was. Aanvoerder Coeckelbergs betwijfelde dit en haalde verhaal. Hierop kreeg hij uiteindelijk een gele kaart te zien en dit was zijn tweede van de wedstrijd; rood dus.



Kort daarna klonk het eindsignaal. Willem II creëerde vandaag te weinig en was te vaak slordig aan de bal. Op de counter zijn de Tricolores afgetroefd door een effectief FC Emmen. Voor de Tricolores wacht nog een uitwedstrijd bij De Graafschap. Die wedstrijd moet gewonnen worden om alsnog promotie naar Divisie 1 af te dwingen. Lewis en Coeckelbergs zijn door de rode kaarten geschorst voor de ontmoeting met de Superboeren.



Tot slot is er ook goed nieuws te melden vanaf Sportpark Prinsenhoeve. Willem II O15-2 werd vanochtend kampioen in hun competitie. Een gelijkspel uit bij TSC was voldoende voor de titel.



Opstelling: Schut, Schippers (73’ Mathieu), Lewis, Tel, Van Berkel, Coekelbergs, Regouin, Lachkar, Bougafer (63’ Pal), Venrooy (85’ Menelik), Matoug (63’ Zuijderwijk)

Bericht delen