Willem II O21 onderuit in eerste competitieduel
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op een zonovergoten Sportpark Prinsenhoeve was De Graafschap O21 te gast. In een felle wedstrijd bleken de Doetinchemmers het effectiefst. Nav90 minuten stond het 1-3.

De ploeg van Peter van den Berg trad aan met eerste elftalspelers Wesley Spieringhs, Connor van den Berg en Dani Mathieu, maar moest ook een aantal basisspelers missen wegens blessures en schorsingen. Bij De Graafschap O21 zat tevens een groot aantal spelers met Keuken Kampioen Divisie-ervaring bij de selectie. De wedstrijd werd overschaduwd door het grote aantal overtredingen en felle duels door beide ploegen, wat uiteindelijk ook resulteerde in een rode kaart.

Snelle openingstreffer

In de openingsfase maakte De Graafschap de eerste goal van de wedstrijd. Uit een tegenaanval via de razendsnelle buitenspeler Ezra van der Heiden en Devin Haen stond het na twee minuten 0-1. Nog geen minuut later werd Mathieu onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter constateerde geen overtreding. Halverwege de eerste helft kreeg Willem II een aantal mogelijkheden via een kopbal van Per van Loon en een poging van Jelte Pal. Doelman Van den Berg hield met een reflex knap een kopbal uit het doel.

Na een halfuur kopte Haen zijn tweede van de wedstrijd binnen: 0-2. Even later voorkwam Van den Berg opnieuw een treffer: hij anticipeerde op een counter via Van der Heiden. Op slag van rust deed Willem II wat terug. Chip Engels lanceerde centrumspits Pal, die van een meter of 14 diagonaal binnenschoot: 1-2.

Tweede helft

Met Spieringhs voorop in de strijd werd het spel van de Tilburgers na rust meer beheerst, maar tot veel kansen kwam het niet. Invaller Abdul Touré kreeg na driekwart wedstrijd de grootste kans van de tweede helft: na een mooie steekbal van Mathieu kon de doelpoging van de spits nét worden geblokt. Uit de afvallende bal die volgde schoot Niels van Berkel over. In de slotfase kwam Willem II nog dicht bij een doelpunt via een kopbal van Jayden Houtriet en een poging van middenvelder Mika de Jonge. In de laatste seconde maakte Sam Tel een overtreding in de 16, waarna hij zijn tweede gele kaart kreeg. Uit de penalty zette Blnd Hassan de eindstand op het scorebord: 1-3.

Zaterdag 10 september gaat Willem II O21 op bezoek bij FC Emmen O21. De aftrap is om 15.15 uur in stadion de Oude Meerdijk, waar Willem II op jacht zal gaan naar de eerste drie punten van dit seizoen. Het complete wedstrijdprogramma vind je hier.