Willem II O21 verliest Brabantse derby
Roel van Gorp & Geert van Erven

Afgelopen zaterdagmiddag speelde Willem II O21 een uitwedstrijd tegen NAC Breda O21. Na een achterstand van drie doelpunten in de eerste helft knokten de Tilburgers zich in de tweede helft terug naar 3-2. De ploeg uit Breda pakte vervolgens de draad weer op en wist de wedstrijd met 4-3 te winnen.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene wijzigde zijn ploeg op drie verschillende posities. Karst de Leeuw startte onder de lat. Ook waren er dit weekend basisplaatsen voor Mika de Jonge en Zico Soree.

Teleurstellende eerste helft
Vanaf de aftrap bouwde Willem II direct aan de eerste aanval van de wedstrijd, maar de voorzet van Ky-Mani van Gönter was net niet op maat. In de tegenaanval schoot NAC Breda de bal net over. Na tien minuten kopte NAC Breda de openingstreffer binnen. Mika de Jonge schoot de bal vervolgens net naast en liet de kans op een snelle gelijkmaker liggen. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg uit Breda op een 2-0 voorsprong. Na een knappe actie werd de bal in de linker kruising geschoten. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Tricolores op een 3-0 achterstand. Na een voorzet vanaf de zijkant werkte de verdediging van Willem II de bal in het eigen doel.

Kansen op de aansluitingstreffer
Hoofdtrainer Kenny Verhoene besloot in te grijpen met een dubbele wissel. In de laatste minuten van de eerste helft zette Willem II nog een keer aan. In een één tegen één schoot Pieter van Maarschalkerwaard de bal op de keeper en in de extra tijd van de eerste helft dwong Floris van Berkel de keeper van NAC Breda tot een redding.

Willem II knokt zich terug
In de tweede helft kwam Willem II sterk uit de kleedkamer. Op een vrije trap van Floris van Berkel had de keeper een uitstekend antwoord. Na balverlies achterin van Willem II voorkwam Karst de Leeuw dat de ploeg uit Breda op een grotere voorsprong kwam. Na een mooie steekpass zorgde Naïm Matoug voor de 3-1. Vijf minuten later schoot Pieter van Maarschalkerwaard de bal tegen de keeper. In de volgende aanval was het wel raak, Naïm Matoug schoot de bal in de verre hoek en maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Kort na de aansluitingstreffer kwam NAC Breda op een 4-2 voorsprong, een voorzet werd wederom in het eigen doel gewerkt.

Slotoffensief
Willem II begon aan een slotoffensief. Er volgde een aantal goede mogelijkheden en in de 81e minuut maakte Per van Loon de 4-3. In de extra tijd werd zelfs de gelijkmaker nog gemaakt, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Eindstand 4-3.

Op zaterdagmiddag 13 april speelt Willem II O21 een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen O21. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.