Willem II O21 verliest van ‘ervaren’ Feyenoord O21
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 trad zaterdagmiddag in Rotterdam aan tegen Feyenoord O21. Op een zonnig Varkenoord werd het 6-0 voor de thuisploeg. Opvallend was het groot aantal eerste elftalspelers bij de Rotterdammers, waar onder andere Ezequiel Bullaude, Quilindschy Hartman en Mohamed Taabouni in de basis startten.

Wegens een behoorlijk aantal blessures sloten meerdere spelers van Willem II O18 aan bij de wedstrijdselectie van Peter van den Berg. Ook Ringo Meerveld, Wesley Spieringhs, Jelte Pal en Maarten Schut deden mee na het debacle tegen FC Den Bosch een avond eerder. Willem II O21 kwam moeilijk tot voetballen en maakte geen aanspraak op resultaat.

Slordige openingsfase

In de openingsfase werden de aanvallende intenties van Feyenoord meteen duidelijk. Al in de 4e minuut stond het 1-0 voor de thuisploeg na een rake kopbal van Nesto Groen. Slechts één minuut later volgde de volgende kans voor Feyenoord, maar in de een-op-een kreeg Noah Naujoks de bal niet achter doelman Schut. De eerste mogelijkheid voor Willem II O21 kwam voort uit goed combinatiespel tussen Khaled Razak en Pal. Feyenoord-goalie Tein Troost liet de bal los waarna Naïm Matoug in de rebound naast schoot.

Na een halfuur spelen had de spits van Feyenoord de 2-0 op zijn schoen, maar Schut redde wederom knap in de een-op-een. In de minuten die volgden kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden, wat in de 36e minuut resulteerde in verdubbeling van de voorsprong: 2-0. Op slag van rust werd het ook 3-0. Met een halve omhaal maakte Groen zijn tweede van de middag.

Feyenoord zet aan

Kort na de hervatting wees de scheidsrechter resoluut naar de stip na een vermeende handsbal van Niels van Berkel. Groen drukte af en maakte zijn hattrick compleet: 4-0. Na een klein uur spelen kwam het tot een spaarzame kans voor de Tilburgers. Max Christoffel lanceerde Matoug die hard laag voor gaf. Invaller Abdul Touré kwam een teenlengte tekort waardoor de bal kon worden opgeraapt door de keeper. Zes minuten later leidde een fout achterin de 5-0 van Feyenoord in.

Doelman Schut wist een verdere blamage te voorkomen met een aantal knappe reddingen. In de staart van de wedstrijd liet Argentijns toptalent Bullaude de Willem II doelman echter kansloos door van dichtbij binnen te lopen: 6-0. In de absolute slotfase van de wedstrijd werd Pal gelanceerd door Van Berkel. De spits werd volgens de scheidsrechter onreglementair gehinderd, wat leidde tot een rode kaart voor Twan van der Zeeuw. Pal nam de vrije trap zelf, maar de keeper bracht knap redding waardoor Willem II O21 geen eretreffer mocht bijschrijven.

Zaterdagmiddag 15 oktober speelt Willem II O21 thuis tegen Almere City O21. De ploeg van Peter van den Berg zal dan op jacht gaan naar de tweede overwinning van dit seizoen. Om 15.00 uur zal worden afgetrapt op het hoofdveld. Het complete wedstrijdprogramma van ‘De O21’ vind je hier.