Willem II O21 verliest van kampioen
Anouk de Bresser
Geert van Erven

Zaterdagmiddag sloot Willem II O21 de competitie op eigen veld af tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren een maatje te groot voor de Tricolores. Op Sportpark Prinsenhoeve stond na 90 minuten 1-4 op het scorebord.

Hoewel er voor Willem II niets meer op het spel stond, wilde de ploeg wel plek 4 vasthouden. De Tricolores wilden Feyenoord dan ook absoluut geen vrij spel geven om het kampioenschap veilig te stellen.

De Rotterdammers lieten echter direct zien dat zij vol voor de winst wilden gaan. In de eerste minuten van de wedstrijd leidde dit tot enkele kansen. Na ruim tien minuten moest Maarten Schut ingrijpen. Een voorzet vanaf links werd door Delano Ladan van dichtbij op Schut geschoten, die de bal goed wist te verwerken.

Tien minuten later belandde de bal op de stip door een handsbal van de Tricolores. Ladan liet deze kans niet onbenut en scoorde de 0-1, ondanks dat Schut naar de juiste hoek dook. Kort daarna was Shiloh ’t Zand trefzeker voor Feyenoord na een scherpe steekpass van Dermane Karim.

Willem II moest in de tweede helft proberen de rug te rechten. Echter lag direct na rust de bal alweer in het Tilburgse doel. Een scherpe voorzet werd getoucheerd door Ladan die daarmee zijn tweede van de middag maakte. Het leek een monsterscore te gaan worden toen kort daarna Noah Naujoks de bal over Schut heen wipte en de 0-4 op het scorebord zette, maar Willem II deed er alles aan om de eer te redden.

Eretreffer

Na het doelpunt van Naujoks kreeg Willem II een grote kans om de 1-4 te maken. Timo Regouin gaf voor op Naïm Matoug, maar de aanvaller raakte de paal. De laatste tien minuten moest Willem II met tien man verder door een rode kaart van Vincent Schippers. Toch lukte het in de 93e minuut om tot scoren te komen. Louis Coeckelbergs knikte vanuit een corner de eretreffer binnen en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

Door de overwinningen van ADO Den Haag en FC Groningen is Willem II op de zesde plaats geëindigd in Divisie 1. Al met al mag de ploeg trots zijn op wat het afgelopen jaar bereikt heeft. Een promotie naar Divisie 1 én tevens handhaven.

Bram van de Vinne stond gisteren voor het laatst aan het roer bij de Tricolores. Samen met Bruno Andrade heeft hij een voortreffelijke prestatie neergezet en daar is de club hem enorm dankbaar voor!

Opstelling: Schut, Schippers, Lewis, Tel (61’ Menelik), Van Berkel, Lachkar, Regouin (52’ Venrooy), Coeckelbergs, Bougafer (85’ van der Pol), Zuijderwijk, Matoug (85’ Van der Poel)