Willem II O21 verliest van koploper
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen / Ben Schut

Willem II O21 heeft zaterdagmiddag geen vuist kunnen maken tegen de koploper van Divisie 2: SC Cambuur O21. De Tilburgers verloren op eigen veld met 1-5, waardoor nog steeds gewacht wordt op de eerste punten van het seizoen.

De O21 moest het wederom doen zonder sterkhouders Amine Lachkar en Niels van Berkel. Zij sluiten maandagavond aan bij de selectie voor de wedstrijd tegen Jong PSV. Centrumspits Zico Soree, die sinds zijn overgang van PEC Zwolle elke wedstrijd het net wist te vinden, kreeg van interim-trainers Arjan Swinkels en Pim Hendrix wederom een basisplaats. Doelman Maarten Schut droeg de aanvoerdersband.

Snelle tegengoal

Al in de vierde minuut was het raak voor de gasten. Myles Veldman kon uit een corner ongehinderd intikken: 0-1. In de fase die volgde genoot Willem II het balbezit. Halverwege de eerste helft probeerden achtereenvolgens Khaled Razak en Chip Engels het van afstand, maar beide inzetten werden geblokt.

Afbeelding
Razak
Afbeelding
Lachkar

Khaled Razak.

Na 23 minuten was het aan de andere kant wél raak. Een voorzet vanaf links werd door Schut losgelaten, waarna Daan Visser van dichtbij binnenschoot: 0-2.

Na ruim een halfuur werd Razak net buiten de 16 onderuitgehaald. Middenvelder Engels schoot de vrije trap vervolgens prachtig in de linkerbovenhoek: 1-2. Op slag van rust had Cambuur dé mogelijkheid op 1-3, maar de bal ging naast.

Opstootje

Kort na rust sloeg de vlam in de pan. Na een overtreding vlogen van beide ploegen spelers elkaar in de haren, waarna Willem II’er Mees Hoeben onterecht met rood van het veld werd afgestuurd. Een rommelige fase volgde. Na driekwart wedstrijd werd Matthias Nartey de diepte ingestuurd, waarna hij koeltjes afrondde: 1-3. Tien minuten later werd ook de 1-4 van dichtbij ingeschoten. Naïm Matoug zorgde met een vrije trap voor het laatste wapenfeit van Willem II (net over). In de absolute slotfase kwam Cambuur zelfs nog op 1-5. Dylan Smit kon eenvoudig binnenschieten.