Willem II O21 verliest van sterk Katwijk
Anouk de Bresser
Toin Damen

Willem II O21 oefende vanmiddag in Katwijk tegen de koploper van de tweede divisie (één niveau lager dan de Keuken Kampioen Divisie). Katwijk bleek echter een maat te groot voor de Tricolores. Het duel eindigde in 5-0.

Al na tien minuten kreeg Katwijk een grote kans om op voorsprong te komen, maar pas na 24 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Jelte Pal zette Willem II bijna op voorsprong, maar de doelman van Katwijk bracht redding en via een counter scoorde Weistra de 1-0. Een kleine tien minuten voor rust kreeg wederom Pal een kans om te scoren, maar ook deze inzet resulteerde uiteindelijk niet in een doelpunt. Al met al ging het in de eerste helft gelijk op tussen Katwijk en Willem II.

In de tweede helft nam Katwijk het initiatief en al binnen één minuut na rust scoorde Suleiman de 2-0, die een kwartier later ook de 3-0 voor zijn rekening nam. Via Timo Regouin en Loran Venrooy probeerde Willem II het nog wel, maar de sluitpost van Katwijk had op beide pogingen een antwoord. Ruim tien minuten voor tijd scoorde de koploper van de tweede divisie de 4-0 uit een corner. De bal vloog aan meerdere spelers voorbij, waardoor Mengerink de bal binnen kon schieten. Suleiman sloot de middag af met een hattrick. Hij schoot van afstand raak in de rechterbovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.

De ploeg uit Katwijk staat momenteel tien punten los in de tweede divisie. Voor de Tricolores was het een leerzame middag en zeker in de eerste helft hield de ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade knap stand.

Opstelling: Schut, Spijkers, Lewis, Tel (69’ Dujmović), van Berkel, Coeckelbergs, Regouin, Lachkar, Pal (79’ Van Butselaar), Melenik, Matoug (69’ Venrooy)