Willem II O21 verslaat NAC O21
Toin Damen

Willem II O21 oefende vanmiddag op het eigen complex tegen NAC O21. De Tricolores legden de ploeg uit Breda, die uitkomen in Divisie 1, met 2-1 over de knie.

Voor Willem II was het een mooie krachtmeting. De ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade stevent af op promotie naar Divisie 1. Amoros NShimirimana en Naïm Matoug zorgden ervoor dat de derby werd beslist in het voordeel van Willem II.

Vliegende start

Al snel kreeg Willem II de kans op een voorsprong. NAC zag na vier minuten de bal op de stip van het eigen zestienmetergebied belanden na een handsbal. Timo Regouin plaatste de bal goed, maar de bal raakte de paal. Gelukkig kwam die bal bij Amoros NShimirimana terecht en die knalde alsnog de 1-0 tegen de touwen.

Daarna bleef Willem II in de eerste helft het beste veldspel op de mat leggen. De Tricolores gaven nauwelijks kansen weg. Na een kleine twintig minuten spelen kon NShimirimana net niet bij een voorzet van Regouin en tien minuten later was Regouin zelf dichtbij de 2-0. Helaas was het NAC dat net voor rust de gelijkmaker op het scorebord zette. Vanuit een korte corner werd de bal laag voorgezet en vervolgens laag in de rechterhoek afgewerkt.

Herpakken

De ploeg van Van de Vinne en Andrade kwam een stuk minder uit de kleedkamer. Daardoor moest Willem II toestaan dat NAC enkele minuten na rust bijna op voorsprong kwam, maar de bal werd over het doel geschoten.

Naarmate de tweede helft vorderde, wisten de Tilburgers zichzelf weer te herpakken. Aaron Menelik trof namens de Tricolores de paal, maar Naïm Matoug schoot enkele minuten later alsnog de 2-1 binnen. Willem II zette hoog druk en Regouin wist zo de bal te veroveren en terug te leggen rond het zestienmetergebied. Matoug wist vervolgens fraai af te ronden.

Na de 2-1 waren er nog meerdere mogelijkheden voor Willem II om de score uit te breiden, maar in de absolute slotfase moest doelman Schut toch nog optreden om een gelijkspel te voorkomen.

Opstelling: Schut, Spijkers (73' De Bruijn), Lewis, Tel, van Berkel (73' Hoeben), Coeckelbergs, Regouin (82' Pal), Lachkar, Nshimirimana (82' van Butselaar), Melenik (82' Paauwe), Matoug