Willem II O21 wint eerste wedstrijd in Divisie 2
Willem II
Toin Damen

Willem II O21 heeft de eerste wedstrijd van Divisie 2 gewonnen. Op Sportpark Prinsenhoeve werd er met 5-1 gewonnen van FC Dordrecht O21. Aan Tilburgse zijde scoorden Mika de Jonge, Per van Loon, Chip Engels en Floris van Berkel.

Het team van Kenny Verhoene begon scherp aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap was het De Jonge die net naast schoot. Na het sterke begin van de Tricolores kwam FC Dordrecht beter in de wedstrijd. Maar het was Willem II die de grootste kansen creëerde. Het was De Jonge, die al eerder dicht bij een goal was, die de score opende. Van Berkel onderschepte de bal goed en speelde Engels aan. De middenvelder chipte de bal naar De Jonge, die beheerst scoorde, 1-0.

Ondanks de overhand van Willem II, kwam FC Dordrecht toch op gelijke hoogte. Een vrije trap werd gekeerd door doelman Karst de Leeuw, maar de rebound werd benut door de tegenstander, 1-1. Van Loon zorgde ervoor dat de Tricolores met een voorsprong de rust in gingen. De buitenspeler onderschepte de bal en rondde netjes in het zestienmetergebied, 2-1.

Willem II O21

Drie goals
In de tweede helft was Willem II effectiever. Tien minuten na de rust scoorde De Jonge opnieuw, na een schitterende combinatie met Pieter van Maarschalkerwaard kon de spits beheerst afronden, 3-1. De vierde treffer kwam van Engels, die vanaf de strafschopstip scoorde. De vijfde en laatste goal kwam van de voet van Van Berkel die in in blessuretijd via een schitterende aanval de bal van invaller Emre Eksi kreeg en de bal fraai tegen de touwen aan schoot, 5-1.

Op zaterdag 3 februari speelt Willem II O21 een uitwedstrijd tegen FC Volendam O21. De aftrap is om 15.15 uur in het Kras Stadion in Volendam. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.