Willem II O21 wint laatste oefenwedstrijd
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen opleidingscentrum Progress Cantera uit Amsterdam. De ploeg van Peter van den Berg won op Sportpark Prinsenhoeve overtuigend met 5-1.

Na de oefenwedstrijd tegen VV Katwijk (6-0 verlies) wilde Willem II O21 zich herpakken ter voorbereiding op de bekerwedstrijd van zaterdag 27 augustus. Met veel balbezit en kansen voetbalde de Tilburgse formatie een aantrekkelijke wedstrijd. Van het eerste elftal sloten Wesley Spieringhs, Jelte Pal en Sam Tel aan bij de wedstrijdselectie. Middenvelder Chip Engels speelde een ijzersterke wedstrijd.

Felle openingsfase

Progress Cantera maakte vroeg in de openingsfase met felle duels duidelijk dat ze de wedstrijd zeer serieus namen. Na wat kleine kansen voor beide ploegen was de eerste serieuze mogelijkheid voor Pal. Ondanks goed voorwerk van Naïm Matoug kwam hij een teenlengte tekort en daardoor niet verder dan een rollertje op de keeper. Een minuut later legde Niels van Berkel de bal mooi over de verdediging heen. Pal schoot de bal vervolgens beheerst binnen: 1-0.

In de fase die volgde genoot Willem II O21 het gros van het balbezit. Toch maakte Progress Cantera uit een counter met een bekeken lob de gelijkmaker: 1-1.  Er volgden wederom een aantal felle duels, waardoor Tel geblesseerd raakte. De centrale verdediger kon de wedstrijd na een korte behandeling hervatten. Na ruim een halfuur voetbalde Willem II weer een aantal kansen bij elkaar. In de 40e minuut leidde dat tot een mooie aanval met Spieringhs als eindstation, maar de middenvelder stond buitenspel. Op slag van rust kregen Tel en Per van Loon kansen, maar een voorsprong bleef uit.

Doelpuntrijke tweede helft

Kort na de hervatting verdiende Arya Gorshidian een vrije trap op een gevaarlijke plek. Matoug legde aan en schoot de bal nét naast de kruising. Progress Cantera kreeg daarna de kans om op voorsprong te komen, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het goede spel van Willem II werd beloond met een prachtige treffer: Amine Lachkar gaf de bal diep op Van Loon. De buitenspeler schoot de bal vervolgens van grote afstand binnen: 2-1. Twee minuten later was het wederom raak: Matoug kon na een scrimmage de 3-1 inschieten.

Halverwege de tweede helft ging Engels met de bal aan de wandel. Hij kon vanaf eigen helft doorlopen tot aan het doel van Progress Cantera, maar schoot ongelukkig op de paal. Niet veel later beloonde de middenvelder zijn goede spel tóch met een doelpunt. Via een vrije trap krulde hij de bal via binnenkant paal in de goal: 4-1. Aanvaller Khaled Razak was daarna actief op zoek naar een vijfde treffer voor de Tilburgers. In de absolute slotfase scoorde hij na een goed opgezette aanval de 5-1 op aangeven van invaller Mika de Jonge. Kort voor het eindsignaal had Razak ook de 6-1 op zijn schoen, maar trof hij van dichtbij de lat.

Zaterdag 27 augustus speelt Willem II O21 om 15.00 uur de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Op Sportpark Prinsenhoeve komt De Treffers O21 op bezoek voor de eerste ronde van de beker. De aftrap is op het hoofdveld, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.