Willem II O21 wint oefenduel van PSV
Anouk de Bresser
Toin Damen

Willem II O21 oefende vanmiddag op De Herdgang tegen een combinatieteam van PSV O21/O18. Na de nederlaag afgelopen weekend tegen Excelsior heeft de ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade weer vertrouwen getankt, want de Eindhovenaren werden met 1-2 verslagen.

Het eerste half uur waren de teams aan elkaar gewaagd en dat resulteerde voor beide ploegen in enkele kansen. Vijf minuten voor rust was het de van PSV overgekomen Ilyas Bougafer die de 0-1 voor zijn rekening nam. Een schot van Timo Regouin kon door doelman Aron van Lare nog gepareerd worden, maar de rebound was hem te machtig.

Vijf minuten na rust had PSV een antwoord. Waar Maarten Schut op een afstandsschot nog knap wist te redden, wist PSV uit de daaropvolgende corner alsnog gelijk te maken. De Einhovenaren wisten nog enkele kansen te creĆ«ren, maar doelman Schut hield de Tricolores in de wedstrijd.

In de 64e minuut belandde de bal - na een goed opgezette aanval - bij linksback Niels van Berkel. Die wist op zijn beurt de bal tegen de touwen te rammen en daarmee de 1-2 op het scorebord te zetten. Willem II speelde de wedstrijd volwassen uit en kan dus met opgeheven hoofd naar zaterdag toe werken. Dan is het FC Emmen dat op Sportpark Prinsenhoeve op bezoek komt en waar promotie voor de Tricolores op het spel staat.

Opstelling: Schut, Schippers (46' Spijkers), Lewis, Tel (46' Zuijderwijk), van Berkel, Coeckelbergs, Regouin, Lachkar, Bougafer (73' Pal), Venrooy (73' Melenik), Matoug