Willem II O21 wint opnieuw
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij een officiële wedstrijd gewonnen. Op Sportpark Prinsenhoeve was het nog ongeslagen FC Eindhoven te gast. Na een moeizame eerste helft trok Onder 21 de wedstrijd in het laatste kwart naar zich toe door tweemaal te scoren, eindstand 2-1.

Een honderdtal supporters zag dat hoofdtrainer Kenny Verhoene het moest doen zonder routiniers als Jayden Houtriet, Maarten Schut en Amine Lachkar. Zij sloten zondag allen aan bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Verdediger Tijn van der Poel startte voor het eerst sinds zijn blessure in de basis en maakte een ijzersterke indruk.

O21
Willem II O21 - FC Eindhoven O21

Dominant FC Eindhoven
In de openingsfase kreeg Willem II O21 lastig grip op de Eindhovense formatie, die de bal snel rond liet gaan en hoog druk zette. Dat resulteerde na dertien minuten in de 0-1 na een fout achterin, die hard werd afgestraft door aanvaller David Garden. Pas na ruim een halfuur deed Willem II wat terug. Linksback Bas Pennock haalde uit van afstand, maar zag zijn schuiver net voorlangs gaan. Op slag van rust volgde het gevaarlijkste moment van de eerste helft. De 19-jarige Floris van Berkel gaf de bal aan Chip Engels, die zijn poging vervolgens via een Eindhovens been naast zag gaan. Uit de hoekschop die volgde, kopte Van Der Poel net niet raak.

Betere tweede helft
Na rust zag het spel van de Tricolores er beter uit. Zo werd een volley van Martijn van der Sande gekeerd en schoot Van Der Poel na een rush vanuit achter net naast. In de 75e minuut stond het plots gelijk. Middenvelder Van Berkel draaide knap weg bij zijn man en stuurde Khaled Razak de diepte in. De zeventienjarige zag zijn inzet gekeerd worden, maar Naïm Matoug stond goed op te letten en schoot de afvallende bal uit de lucht raak: 1-1.

In de staart van de wedstrijd ging Willem II op zoek naar de winnende treffer. Acht minuten voor het eindsignaal had Engels een steekpass in huis op Per van Loon. De winger baande zich op links een weg door de Eindhovense verdediging en gaf laag voor op Razak, die slechts tegen de bal aan hoefde te lopen: 2-1. In de absolute slotfase wisten doelman Karst de Leeuw en verdediger Van Der Poel de gelijkmaker te voorkomen door zich meermaals in de baan van het schot te werpen. Daarmee werd de einstand bezegeld: 2-1.

Willem II O21 speelt op zaterdagmiddag 23 september een uitwedstrijd in Velsen-Zuid, waar om 14.30 uur SC Telstar O21 de tegenstander is. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.