Willem II O21 wint overtuigend
Fotografie door
Willem II Media

Afgelopen zaterdagmiddag ging Willem II O21 op bezoek bij FC Dordrecht O21. Na de overwinning op Roda JC van vorige week is het zaak om deze sterke vorm vast te houden. 

De Tricolores namen het op tegen FC Dordrecht, de hekkensluiter van de competitie met als doel: alles in eigen hand houden voor de laatste wedstrijd van de competitie tegen FC Volendam.

Ruime voorsprong
De ploeg van Kenny Verhoene begon wat aarzelend aan de wedstrijd. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden voor FC Dordrecht in het eigen strafschopgebied. Na een kwartier voetballen namen de Tilburgers het initiatief in eigen hand. Een afstandsschot van Max Christoffel eindigde links in de hoek. Vervolgens zorgde Per van Loon voor de 0-2. Niet veel later was het weer raak voor de Tilburgers. Pieter van Maarschalkerwaard schoot vanaf randje zestien zuiver in de korte hoek. Na ongeveer een half uur voetballen wees de scheidsrechter naar de stip. Naim Matoug schoot de bal vanaf elf meter snoeihard tegen de touwen. 

Sterk uit de kleedkamer
In de tweede helft kwamen de Tricolores sterk uit de kleedkamer. Vrijwel direct na de aftrap legde Emre Eksi de bal perfect af op Naim Matoug die zijn tweede van de middag kon binnentikken. Na de 0-5 sloop er wat laksheid in het spel wat uiteindelijk resulteerde in een treffer voor FC Dordrecht. Een van richting veranderd schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde in het net. Na die treffer reageerden O21 snel. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van uitblinker Naim Matoug werd goed binnen gewerkt door Mees Hoeben.

Monsterscore
Na de 1-6 van Mees Hoeben ging Willem II door met aanvallen. Na goed druk zetten onderschepte Siegert Baartmans de bal op de zestien van FC Dordrecht. De inzet van Naim Matoug werd nog gepakt door de keeper, maar op het schot van Uriƫl van Aalst had hij geen antwoord. Hij zorgde voor de zevende treffer van de Tilburgers. Nadat Siegert Baartmans al belangrijk was bij de 1-7, zorgde hij zelf voor de 1-8. Na een goede bal van Kayen Scheepens schoot hij de bal keurig binnen. Uiteindelijk zorgde Mees Hoeben voor de laatste Tilburgse treffer, hij tikte de bal voorbij de keeper en schoot vanuit een moeilijke hoek raak, eindstand: 1-9.

Op zaterdagmiddag 1 juni speelt Willem II O21 een thuiswedstrijd tegen FC Volendam O21. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve.

Bericht delen