Willem II O21 wint overtuigend van Vitesse O21
Anouk de Bresser
Toin Damen

Willem II O21 verkeert in een nek-aan-nek race met PEC Zwolle om het kampioenschap. Enkel het doelsaldo van de Zwollenaren is beter, dus kan de ploeg van Bram van de Vinne en Bruno Andrade zich geen misstap permitteren. Gisteren deden de Tricolores dan ook het juiste: op eigen veld winnen van Vitesse O21. Het werd 4-1 voor de Tilburgers.

Willem II begon zwak aan de wedstrijd. Vitesse kwam al snel door over de linkervleugel en legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied. Van Ee twijfelde niet en schoot direct raak namens Vitesse. De Tricolores moesten nu écht aan de bak.

Op gelijke hoogte

Gelukkig nam Willem II na een slecht begin steeds meer het heft in handen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Echter was het Vitesse dat na een klein halfuur spelen wederom een grote kans kreeg. Een goede vrije trap werd richting het doel gekopt, maar Maarten Schut verrichte een prima redding. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Aaron Menelik wist Naïm Matoug op sublieme wijze te bereiken en de aanvaller wist de 1-1 op het scorebord te zetten.

De euforie was bijna van korte duur. Vlak voor rust kreeg spits Van Duivenbooden een kopkans om Vitesse op voorsprong te zetten, maar de bal ging naast.

Dominant Willem II

Willem II kwam dominant uit de kleedkamer, maar er moest gescoord worden. Tien minuten na rust wist Timo Regouin een perfect afgemeten pass van Louis Coeckelbergs af te ronden: 2-1!

Van Duivenbooden kreeg ook in de tweede helft een kans, ditmaal om Vitesse op gelijke hoogte te brengen, maar ook deze werd naast gekopt. Ondanks de Tricolores het betere veldspel lieten zien, was het nog lang niet gespeeld.

Ruime overwinning

Een kwartier voor tijd maakte Niels van Berkel na lang blessureleed zijn rentree, een mooi moment voor de vleugelverdediger! Kort daarna kreeg Willem II een corner die bij Louis Coeckelbergs belandde. De middenvelder schoot van ruim vijftien meter raak en zette daarmee een comfortabele 3-1 voorsprong op het scorebord. Daarna kreeg Willem II, via Noah Lewis met een kopbal en Menelik met een vrije trap, nog enkele kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar de paal en keeper van Vitesse brachten redding voor de ploeg uit Arnhem.

In de slotfase werd het dan toch nog 4-1 via Amoros NShimirimana. Zo pakte de spits op de valreep ook nog zijn treffer mee en wiste de Tricolores toch nog met ruime cijfers te winnen.

Volgende week staat de zeer belangrijke wedstrijd tegen koploper PEC Zwolle O21 op het programma. In punten staan de Tricolores gelijk met de ploeg uit Zwolle, maar PEC Zwolle heeft met één doelpunt verschil een positiever doelsaldo.