Willem II speelt gelijk en is veilig
Auteur
Anouk de Bresser
Toin Damen

Willem II O21 wist zich gisterenmiddag definitief te handhaven in Divisie 1. Een knappe prestatie van het team van Bruno Andrade en Bram van de Vinne dat op eigen veld in evenwicht bleef met ADO Den Haag O21: 2-2.

In de openingsfase van de wedstrijd toonde ADO het initiatief en had de uitploeg ook de overhand. Tot gevaarlijke situaties leidde het niet. Willem II kwam het eerste kwartier van de wedstrijd ongeschonden door.

Veel kansen, weinig goals

In de 20e minuut was het aan de andere kant raak. Na goed druk zetten werd de bal onderschept en ingeleverd bij Timo Regouin. Hij aarzelde niet en schoot linksonder in de hoek raak. Toch waren het de Hagenezen die daarna wat kansen kregen. Vanuit een corner kon Maarten Schut een bal verwerken en even later ging een schot naast het doel van de Tricolores.

Willem II raakte niet in paniek en pakte de draad weer op. Ongeveer tien minuten vóór het rustsignaal zette Ilyas Bougafer goed druk, waardoor hij de bal kon onderscheppen. Helaas wist hij het net niet te vinden. Daarna kwam Sam Tel oog in oog met de Haagse sluitpost, maar zijn inzet werd knap gepakt.

Vijf minuten voor rust kwam ADO, geheel tegen de verhoudingen in, toch op gelijke hoogte. Vanuit een corner wist Randy Esajas Schut met een kopbal te passeren: 1-1. De Tricolores kreeg via Naïm Matoug nog twee mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan, maar zijn eerste schot vloog over het doel en zijn tweede inzet werd gepakt door de Haagse goalie.

Op en neer

In het begin van de tweede helft kreeg ADO een grote mogelijkheid om op 1-2 te komen. Evan Rottier snelde op het doel van Schut af, maar door goed verdedigend werk van de Tricolores werd een schot onmogelijk gemaakt. Daarna golfde het spel op en neer. Waar eerst Willem II via Regouin een kans op de 2-1 kreeg (schot ging naast), kreeg ADO vervolgens een kans om op voorsprong te komen, maar gelukkig vloog de bal over het doel.

Willem II probeerde gedurende de tweede helft de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en met nog een half uur te spelen resulteerde dit in twee mogelijkheden voor Louis Coeckelbergs om Willem II op voorsprong te zetten, maar hij wist het net niet te vinden.

Op de valreep

Aan de andere kant vloog de bal vervolgens wel in het doel. Nino Noordanus kapte Noah Lewis uit en schoot via de onderkant van de lat onberispelijk de 1-2 binnen. De Tricolores leken ontregeld, wat resulteerde in enkele kansen voor de Hagenezen, maar doelman Schut hield de Tricolores tot tweemaal in de wedstrijd.

De Tilburgers kregen via Loran Venrooy al eerder een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar in de 89e minuut was het Louis Coeckelbergs die de bal vanuit een corner in het Haagse doel kopte en daarmee de eindstand op het scorebord zette: 2-2. Venrooy kopte de Tricolores nog bijna naar een overwinning, maar de Haagse goalie redde formidabel. Met het gelijkspel is handhaving in Divisie 1 een feit. Een knappe prestatie van de Tricolores.

Opstelling: Schut, Van der Poel (58’ Mathieu), Lewis, Tel, Van Berkel, Lachkar, Regouin, Coeckelbergs, Bougafer, Zuijderwijk (75’ Menelik), Matoug (70’ Venrooy)