Winst in eerste officiële wedstrijd van het seizoen na knotsgekke slotfase
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft zich zaterdagmiddag in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nadat het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding lange tijd tegen een achterstand aankeek, zorgden twee doelpunten in blessuretijd alsnog voor winst tegen VVV Venlo. Verdediger Tijn van der Poel maakte na 12 maanden blessureleed zijn rentree.

jeugdopleiding
Matoug tijdens Willem II - VVV Venlo O21

Op Sportpark Prinsenhoeve zag kersverse hoofdtrainer Kenny Verhoene zijn ploeg overwegend domineren tegen het één Divisie hoger spelende VVV. Hij startte de wedstrijd zonder basisspelers Max Christoffel, Jayden Houtriet, Maarten Schut en Zico Soree. Zij sloten allen aan bij het eerste elftal voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Wervelend begin
In de openingsfase zette O21 direct aan. Onder andere Per van Loon, Chip Engels en Khaled Razak waren dicht bij de openingstreffer. Halverwege de eerste helft veranderde het spelbeeld en kreeg VVV meer grip op de wedstrijd. Willem II doelman Karst de Leeuw kon zich tijdens zijn officiële O21-debuut onderscheiden met een prima redding. Nadat aanvaller Van Loon de bal vervolgens meermaals niet langs de Venlose doelman kreeg, was het aan de andere kant wél raak. Een afstandsschot van Lennart Mehler belandde in de linkeronderhoek: 0-1.

Knotsgekke slotfase
Na rust ging Willem II nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Via fraaie combinaties tussen onder andere Floris van Berkel en invaller Pieter van Maarschalkerwaard kwam de bal een aantal keer bij Razak. De 17-jarige aanvaller, die onlangs zijn contract bij Willem II verlengde, schoot in blessuretijd uit een corner prachtig raak van afstand: 1-1. In de absolute slotfase had Naïm Matoug de winnende op zijn schoen, maar zijn inzet zeilde nét over het doel van VVV. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot de van FC Utrecht overgekomen spits Elias Bardi de winnende tegen de touwen. Daarmee verzekerde hij Willem II O21 in de 95e minuut van de volgende ronde in het bekertoernooi: eindstand 2-1.

Euforie na de gescoorde 2-1

Zaterdag 2 september speelt Willem II O21 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Divisie 3. Op Sportpark Prinsenhoeve is om 15.00 uur Roda JC O21, directe concurrent in de strijd voor promotie, de tegenstander. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.