Zwaarbevochten zege voor O21
Joris de Kinderen
Ben Schut

Willem II O21 heeft zaterdagmiddag weer eens drie punten behaald in de strijd tegen degradatie. In een zwaarbevochten wedstrijd werd Sc Heerenveen uiteindelijk met 1-0 verslagen door een doelpunt van Wesley Spieringhs. Een ijzersterke Tilburgse achterhoede onder leiding van Amine Lachkar werkte bal na bal weg en wist zo de nul te houden.

Schut
Maarten Schut hield zijn doel schoon

Op een regenachtig Sportpark Prinsenhoeve zagen een honderdtal toeschouwers hoofdtrainer Jurgen de Haan kiezen voor een aantal wisselingen. Zo stond middenvelder Jayden Houtriet centraal achterin en schoof verdediger Max Christoffel daardoor naar de linksback positie. Een uitstekende zet, zo bleek na 90 minuten voetballen.

Afwachtend begin

In de openingsfase wist geen van beide ploegen te imponeren. Pas in minuut 12 werd het eerste gevaar gesticht door Willem II. Middenvelder Chip Engels speelde Jelte Pal vrij met een boogbal, maar de vleugelspits stuitte op de keeper. De 21-jarige Engels had daarna nog tweemaal een goede voorzet in huis, beide kopballen verdwenen in de handen van de Friese doelman. Het antwoord van Heerenveen kwam in de vorm van een schuiver van buiten de 16 (naast).

Het kletsnatte veld zorgde voor veel slippertjes. De ploeg uit Friesland trok meermaals aan de noodrem en werd daarvoor pas in de 38e minuut bestraft met een gele kaart. Drie minuten later leidde miscommunicatie in de achterhoede de 1-0 van Spieringhs in, die koeltjes afrondde. Op slag van rust werd een afstandsschot van Ties Oostra door goalie Maarten Schut katachtig over de kruising getikt.

Zwaarbevochten tweede helft

Willem II O21 kwam sterk uit de kleedkamer met pogingen van Lachkar (naast) en Zico Soree (redding doelman). De grootste kans was er voor Naïm Matoug. De aanvaller combineerde met Engels en kwam na een rush uit voor het Friese doel, maar zijn schot bleek een makkelijke prooi voor doelman Bernt Klaverboer.

Soree

In minuut 69 moest de sterk spelende Noéh de Bruijn zich laten vervangen na het incasseren van een flinke tik. De scheidsrechter besloot tot 7 minuten extra tijd, waarin de Tilburgse achterhoede telkens alert verdedigde. Invaller Per van Loon kwam uit de counter nog een aantal keer in scoringspositie, wat uiteindelijk niet leidde tot een verdubbeling van de voorsprong. Willem II O21 zet door deze overwinning een stap richting lijfsbehoud in Divisie 2.

Zaterdag 6 mei speelt Willem II O21 voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd. Op Sportpark Prinsenhoeve wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen Roda JC O21. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.