O21 uitgeschakeld in bekertoernooi
Auteur
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Het is Willem II O21 zaterdagmiddag niet gelukt om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Op bezoek bij Zeeburgia O21 werd in de achtste finale met 2-1 verloren. Het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding richt zich vanaf nu op de competitie in Divisie 2.

Op Sportpark Middenmeer beschikte hoofdtrainer Kenny Verhoene over een sterke selectie. Zo startten onder andere Maarten Schut, Amine Lachkar en Chip Engels in de basis. De veelbelovende negentienjarige aanvaller Emre Eksi, die inmiddels negen jaar binnen de Willem II Jeugdopleiding actief is, maakte zijn rentree na ruim twee jaar blessureleed.

Afwachtend begin
Beide ploegen noteerden in de openingsfase geen doelpogingen. Na 14 minuten scoorde de centrumspits van Zeeburgia na een ogenschijnlijke overtreding onverwachts de 1-0. Willem II O21 leek wakker geschud en kansen volgden via vrije trappen van Per van Loon (lat) en Engels (over). In het restant van de eerste helft kwamen de Amsterdammers niet meer in het spel voor, maar onder andere Mika de Jonge, Tijn van der Poel en Elias Bardi kregen de bal niet achter Zeeburgia goalie Brent van Bockel.

Deksel op de neus
Meteen na rust kreeg Willem II opnieuw de deksel op de neus: Yacoub Bennami El Ouahabi maakte zijn tweede van de middag en verdubbelde daarmee de voorsprong. Een kwartier later deed O21 wat terug. Een corner werd knap binnengekopt door De Jonge: 2-1. Willem II zette vervolgens verder aan en kwam dicht bij de gelijkmaker via pogingen van rechtsback Ky-Mani van Gönter (paal) en invaller Pieter van Maarschalkerwaard (lat). Aanvaller Eksi bekroonde zijn rentree bijna met een doelpunt na goed voorwerk van Van Gönter, maar mikte nét naast. Een ware kansenregen volgde, maar Willem II had aan negen minuten blessuretijd niet genoeg om de gelijkmaker binnen te schieten, eindstand 2-1.

Op zaterdag 20 januari speelt Willem II de eerste competitiewedstrijd in Divisie 2 tegen medepromovendus Roda JC O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Kaalheide in Kerkrade. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.